Wijkfonds

Welkom bij het Wijkfonds

dé kans om jouw wijk leuker, mooier en gezelliger te maken!

Ben jij de trotse inwoner van de Korrewegwijk of De Hoogte of ben je een betrokken medewerker in een van de wijken en heb jij een goed idee voor de wijk? Doe een aanvraag bij het Wijkfonds!

Het Wijkfonds is er speciaal voor jou

Heb je een idee voor een buurtactiviteit, een groen initiatief, een duurzaam project of een culturele beleving? Het Wijkfonds staat open voor alle inspirerende ideeën die de Korrewegwijk en De Hoogte leuker, groener en gezelliger maken!

Wat is belangrijk?

 • Het moet een idee zijn voor De Hoogte of de Korrewegwijk.
 • Het draagt bij aan verbinding en prettig leven in de wijk.
 • Het is door en voor mensen die in de wijk wonen.
 • Er is draagvlak van meerdere bewoners in de wijk die mee willen doen.
project

Hoe werkt het?

Simpel!

Vul het formulier hieronder in of mail het naar wijkfonds@mooiewijken.nl

En dan?

 • Er wordt contact met je opgenomen als er nog informatie ontbreekt.
 •  Je kunt ook voordat je een idee indient een afspraak maken om je te ondersteunen bij het goed en volledig omschrijven van je plan en het maken van de begroting. Stuur daarvoor een mail naar wijkfonds@mooiewijken.nl of bel: 06 -19 84 87 06.

De beoordeling

Elke eerste woensdag van de maand vergadert de commissie. In deze commissie zitten vijf professionals en wijkbewoners uit de Korrewegwijk en De Hoogte.
Ben je nieuwsgierig naar wie het zijn? Ze stellen zich graag aan je voor.

 • Je hoort binnen 2 werkdagen na de commissievergadering of je idee wordt gesteund.
 • De commissie koppelt jou, indien handig, aan contactpersonen in de wijk die je kunnen helpen om je idee te laten slagen (jeugdwerkers, opbouwwerkers, ondernemers, vrijwilligers enzovoort).

Daarna?

Als je plan is uitgevoerd, hebben we een afrondend gesprekje. We horen dan graag hoe het is gegaan en ontvangen graag foto’s en een overzicht van wat je hebt uitgegeven, incl. de bonnetjes.

Lever je idee nu in!

Wacht niet langer en grijp deze kans om jouw wijk nog leuker te maken! We zijn er om je te ondersteunen en samen maken we het verschil. Heb je vragen? Neem dan gerust contact op via wijkfonds@mooiewijken.nl / 06 – 198 487 06 (algemeen nummer GoeieBuurt).

De commissie vergadert in 2024 op de volgende woensdagen:
10 januari
7 februari
6 maart
3 april
15 mei
5 juni
3 juli
7 augustus
4 september
2 oktober
6 november
4 december

 

Formulier

Je antwoorden blijven vertrouwelijk en zijn voor niemand anders dan de organisatie zichtbaar. De antwoorden met een sterretje (*) zijn verplichte velden.

Wijkfonds
Voor welke wijk is dit idee?

Maximum file size: 67.11MB

Maximum file size: 67.11MB

Maximum file size: 67.11MB

Voorbeelden

 • Anno Smith community project: picknicktafel

2023 was het jaar van ‘de grote gevelversierder’ Anno Smith. In dit jaar hebben er verschillende activiteiten plaatsgevonden, waaronder ons community project.

Wat houdt dit project in?
Wij zijn Annet en Bas, 2 bewoners uit de Korrewegwijk. Wij zijn gevraagd om dit project te coördineren. Met bewoners zijn we een betonnen picknicktafel aan het mozaïeken. Wij hebben samen met keramiekatelier Crea Rosa een ontwerp gemaakt in de stijl van Anno Smith met een kwinkslag naar het heden. Deze tafel krijgt een mooi plekje ergens in de wijk. Mensen kunnen elkaar hier ontmoeten en gebruiken om te lunchen, vergaderen of spelletjes te spelen.Met bewoners uit De Hoogte, Indische buurt en de Korrewegwijk zijn we al een tijd hiermee bezig en het einde nadert. Iedereen die meedoet, heeft een gratis workshop mozaïeken gekregen. Het mozaïeken vindt plaats in BSV de Hoogte en speeltuinvereniging DIB. We zijn erg blij dat we hier terecht konden. Tijdens het mozaïeken, leer je andere buurtbewoners kennen en zijn er vriendschappen ontstaan. Het zijn ontspannende en gezellige middagen en avonden vol creativiteit.
Mede dankzij het Wijkfonds hebben we een mooie picknicktafel kunnen uitzoeken en hebben we een fijne samenwerking met alle betrokkenen gerealiseerd. De bank wordt echt prachtig! Het resultaat zal snel te zien zijn! Hierover later meer!

 • Vrijdagmiddag/avond buurtactiviteit

Een wekelijks terugkerende activiteit voor mensen uit de wijk. Het begon met een spelletjesmiddag om de twee weken met tussendoor karaoke, bingo en een muziekavond. Inmiddels komen verschillende wijkbewoners met leuke ideeën over een  activiteit die Ronald Nuiver en Petra van der Starre ondersteunen.

 • Knuffelweek

De allereerste KnuffelWeek vond plaats in Het Floreshuis in de eerste week van november. Een week van verbinding en positiviteit, voor de wijkbewoners van De Korreweg en De Hoogte en all geïnteresseerde stadjers. De KnuffelWeek bood voor ieder wat wils, in verschillende gradaties van fysiek contact. Het buurtcentrum hing vol met knuffelbeesten, je kon op schoot bij de poppen van  KnuffelKunst, er liepen Free Huggers rond en waren allerlei (professionele) creatieve, dans- en knuffelworkshops, het complimentenfeest en humor. De KnuffelPlaylist en KnuffelPodcast zijn nog steeds te beluisteren. Dankzij het Wijkfonds kon stichting KnuffelKunst de workshops gratis aanbieden.
Nadat de KnuffelWeek op RTV Noord was geweest en in het DvhN namen de aanmeldingen en aanloop toe. Vele wijkbewoners en andere geïnteresseerden hebben zich ondergedompeld in dit bad van liefde. Een warm begin van het koude seizoen.
Stichting KnuffelKunst wil dit graag jaarlijks herhalen in Het Floreshuis en andere wijken in Stad. Want knuffelen is bewezen gezond en versterkt de onderlinge band.
Interesse of meer weten? Ga dan naar www.knuffelkunst.nl

Lever je idee nu in!

Wacht niet langer en grijp deze kans om jouw wijk nog leuker te maken! We zijn er om je te ondersteunen en samen maken we het verschil.

Heb je vragen?

Neem dan gerust contact op via wijkfonds@mooiewijken.nl /06-19 84 87 06 (algemeen nummer GoeieBuurt).Meedoen of meer info?

  Misschien ook interessant