Wijkfonds

Welkom bij het Wijkfonds

dé kans om jouw wijk leuker, mooier en gezelliger te maken!

Ben jij de trotse inwoner van de Korrewegwijk of De Hoogte of ben je een betrokken medewerker in een van de wijken en heb jij een goed idee voor de wijk? Doe een aanvraag bij het Wijkfonds!

Het Wijkfonds is er speciaal voor jou

Heb je een idee voor een buurtactiviteit, een groen initiatief, een duurzaam project of een culturele beleving? Het Wijkfonds staat open voor alle inspirerende ideeën die de Korrewegwijk en De Hoogte leuker, groener en gezelliger maken!

Wat is belangrijk?

  • Het moet een idee zijn voor De Hoogte of de Korrewegwijk.
  • Het draagt bij aan verbinding en prettig leven in de wijk.
  • Het is door en voor mensen die in de wijk wonen.
  • Er is draagvlak van meerdere bewoners in de wijk die mee willen doen.
project

Hoe werkt het?

Simpel!

Vul het formulier hieronder in of mail het naar wijkfonds@mooiewijken.nl

En dan?

  • Er wordt contact met je opgenomen als er nog informatie ontbreekt.
  •  Je kunt ook voordat je een idee indient een afspraak maken om je te ondersteunen bij het goed en volledig omschrijven van je plan en het maken van de begroting. Stuur daarvoor een mail naar wijkfonds@mooiewijken.nl of bel: 06 -19 84 87 06.

De beoordeling

Elke eerste woensdag van de maand vergadert de commissie. In deze commissie zitten vijf professionals en wijkbewoners uit de Korrewegwijk en De Hoogte.

  • Je hoort binnen 2 werkdagen na de commissievergadering of je idee wordt gesteund.
  • De commissie koppelt jou, indien handig, aan contactpersonen in de wijk die je kunnen helpen om je idee te laten slagen (jeugdwerkers, opbouwwerkers, ondernemers, vrijwilligers enzovoort).

Daarna?

Als je plan is uitgevoerd, hebben we een afrondend gesprekje. We horen dan graag hoe het is gegaan en ontvangen graag foto’s en een overzicht van wat je hebt uitgegeven, incl. de bonnetjes.

Lever je idee nu in!

Wacht niet langer en grijp deze kans om jouw wijk nog leuker te maken! We zijn er om je te ondersteunen en samen maken we het verschil. Heb je vragen? Neem dan gerust contact op via wijkfonds@mooiewijken.nl /06-19848706 (algemeen nummer GoeieBuurt).

De commissie vergadert in 2024 op de volgende woensdagen:
10 januari
7 februari
6 maart
3 april
15 mei
5 juni
3 juli
7 augustus
4 september
2 oktober
6 november
4 december

Voorbeelden

Vrijdagmiddag/avond buurtactiviteit

Een wekelijks terugkerende activiteit voor mensen uit de wijk. Het begon met een spelletjesmiddag om de twee weken met tussendoor karaoke, bingo en een muziekavond. Inmiddels komen verschillende wijkbewoners met leuke ideeën over een  activiteit die Ronald Nuiver en Petra van der Starre ondersteunen.

 

Knuffelweek

De allereerste KnuffelWeek vond plaats in Het Floreshuis in de eerste week van november. Een week van verbinding en positiviteit, voor de wijkbewoners van De Korreweg en De Hoogte en all geïnteresseerde stadjers. De KnuffelWeek bood voor ieder wat wils, in verschillende gradaties van fysiek contact. Het buurtcentrum hing vol met knuffelbeesten, je kon op schoot bij de poppen van  KnuffelKunst, er liepen Free Huggers rond en waren allerlei (professionele) creatieve, dans- en knuffelworkshops, het complimentenfeest en humor. De KnuffelPlaylist en KnuffelPodcast zijn nog steeds te beluisteren. Dankzij het Wijkfonds kon stichting KnuffelKunst de workshops gratis aanbieden.
Nadat de KnuffelWeek op RTV Noord was geweest en in het DvhN namen de aanmeldingen en aanloop toe. Vele wijkbewoners en andere geïnteresseerden hebben zich ondergedompeld in dit bad van liefde. Een warm begin van het koude seizoen.
Stichting KnuffelKunst wil dit graag jaarlijks herhalen in Het Floreshuis en andere wijken in Stad. Want knuffelen is bewezen gezond en versterkt de onderlinge band.
Interesse of meer weten? Ga dan naar www.knuffelkunst.nl .

Formulier

Je antwoorden blijven vertrouwelijk en zijn voor niemand anders dan de organisatie zichtbaar. De antwoorden met een sterretje (*) zijn verplichte velden.

Wijkfonds
Voor welke wijk is dit idee?

Maximum file size: 67.11MB

Maximum file size: 67.11MB

Lever je idee nu in!

Wacht niet langer en grijp deze kans om jouw wijk nog leuker te maken! We zijn er om je te ondersteunen en samen maken we het verschil.

Heb je vragen?

Neem dan gerust contact op via wijkfonds@mooiewijken.nl /06-19 84 87 06 (algemeen nummer GoeieBuurt).Meedoen of meer info?

    Misschien ook interessant