De commissie

Lily Lanser
Lily woont in de wijk en is teamleider bij GoeieBuurt, een organisatie die actief is in De Hoogte en de Korrewegwijk. GoeieBuurt werkt elke dag met veel plezier om onze wijken weer een beetje mooier te maken. Dat doen we door bewoners bij elkaar te brengen. Dat kan gaan om een goed gesprek, samen koken, maar ook elkaar helpen bij opvoeden en administratieve problemen. We gaan langs de deuren, werken met organisaties en bewoners aan meer groen in de wijk, organiseren activiteiten en beheren het Wijkfonds. 

GoeieBuurt is betrokken bij het Wijkfonds omdat we veel ervaring hebben met het steunen van activiteiten die voor en door bewoners worden opgezet. Aanvragen die binnenkomen kunnen we dan ook goed beoordelen. Ook hebben we een brede achterban van bewoners in zowel De Hoogte als de Korrewegwijk waar we ruggespraak mee kunnen houden. Daarnaast geven wij bewoners advies gezien het ons dagelijks werk is.
www.goeiebuurt.nl

Gijs Jansen
Gijs is locatiemanager van het Floreshuis. Hij is ruim 14 jaar geleden begonnen in het Wijkhotel Stee in Stad en daarna is hij het bestuur van het Floreshuis mee gaan helpen het bouwen van het “nieuwe” Floreshuis. Het Floreshuis wil ‘het huis van de wijk’ zijn. Een plek waar iedereen welkom is en waarin je samen jezelf kan zijn. We willen van betekenis zijn voor iedereen die iets wil of de buurt mooier wil maken. Deze mensen ondersteunen of helpen we. We willen dingen mogelijk maken en kunnen ideeën van bewoners een plek geven en ondersteunen bij de organisatie. 
www.floreshuis.nl

Carina van de Witte
Carina is (buurt)opbouwwerker bij WIJ Korrewegwijk en voor veel bewoners een vertrouwd gezicht in de wijk.Ze werkt hier al bijna vijftien jaar; eerst alleen in De Hoogte en nu vooral in de Indische Buurten. Haar werkgevers verschilden van Stiel, MJD en nu bij WIJ Korrewegwijk, maar het werk is steeds ‘hetzelfde’ gebleven. Misschien ben je haar wel eens tegengekomen op straat of in een buurt- of straatoverleg.
Carina is betrokken bij het Wijkfonds vanuit het WIJ team en werkt nauw samen met haar collega opbouwwerker Marit Schippers (De Hoogte). WIJ Groningen heeft als missie om zichtbaar en bereikbaar te zijn voor iedereen (bewoners en buurten).
Medewerkers van WIJ stimuleren saamhorigheid in de buurt door buurtinitiatieven te ondersteunen, maar ook zorg te bieden waar dat nodig is. 
www.wij.groningen.nl

Jan Waanders
Jan woont met zijn gezin al bijna 20 jaar in de Indische Buurt. Ook werkt hij in de wijk en in Het Pand. In Het Pand werken we en denken we mee vanuit een Christelijke aan de bloei van de wijk. Kinderen zijn in Het Pand welkom voor een leuke kook, knutsel of dansmiddag. Met kids en tieners wordt er gesport in de gymzaal aan de Korreweg. Op zondag bieden we met onze lunchviering een laagdrempelige kerk. Veel gezichten dus.
Het Wijkfonds maakt de bloei van de wijk ook mogelijk. We willen graag zo veel mogelijk bloemen laten bloeien. Denken in wat wel mogelijk is.
www.pandvoordewijk.nl

Marijke Squintani
Marijke werkt bij de Gemeente Groningen als projectsecretaris van de wijkvernieuwing Indische Buurt en De Hoogte. Het wijkfonds vindt zij een goed initiatief waarbij bewoners op een laagdrempelige manier hun activiteiten kunnen verwezenlijken. Hoe mooi is het om bewoners zelf in hun kracht te zetten en hen te helpen bij het verwezenlijken van hun dromen en ideeën. Vanuit haar rol binnen de gemeente heeft zij met veel verschillende afdelingen en collega’s contact waardoor ze mooi kan letten op koppelkansen binnen de projecten. Ook kan zij goed helpen bij het vinden van de juiste wegen binnen de gemeente om projecten verder te helpen.
www.gemeentegroningen.nl