WARME WINTER FESTIVAL

Iedereen is welkom!

De winter komt er weer aan. Hoe zorg je dat de lucht in je huis gezond blijft en je het toch warm hebt? Wij hebben een aantal handige tips voor je die goed zijn voor je huis en gezondheid. En je bespaart nog geld ook! Het zijn makkelijke oplossingen en niet duur.

Kom gezellig langs op het Warme Winter-festival op vrijdag 12 januari tussen 17.00 – 22.15 uur en laat je verrassen!

We ontvangen je graag in Het Floreshuis. Tegen inlevering van de bon op de flyer die je thuis hebt gehad krijg je een gratis kopje warme chocolademelk of glühwijn!

Let op:
Heb je de komende weken zin in een kopje koffie of thee? Kom dan gerust binnenlopen in Het Floreshuis. De koffie en thee staat overdag voor je klaar en is gratis.

project

Programma

Opening wijkexpositie
Om 19:00 uur openen we op feestelijke wijze de wijkexpositie van wijkbewoners Evelien Bernabela en Thalita Robbes. Zij hebben prachtige schilderijen gemaakt!

Verloting
Bij binnenkomst krijg je een nummer waarmee je mee kunt doen met de grote Warme Winter-verloting! Zorg dat je er om 21:00 uur nog bent want dan trekken we de winnende loten! Je maakt kans op grote prijzen!

Pubquiz
Wil je met leuke buren je kennis testen op verschillende gebieden? Waaronder je kennis over het de schade en het voorkomen van vocht in je huis? En hoe je de lucht in je huis gezond kan houden? Doe dan mee met de pubquiz. Van tevoren opgeven is niet nodig!

Soep uit een hooikist!
Als je zin hebt krijg je van ons een lekkere kop soep, warm gehouden in een hooikist. Een hooikist een makkelijke energiezuinige manier om je eten warm te houden. Je kunt allerlei voorbeelden zijn op het festival. En als je meedoet met de verloting win je er wellicht wel een!

Advies van energiecoaches
Op het festival zijn een aantal energiecoaches die je advies kunnen geven over hoe je kunt zorgen voor gezonde lucht in je huis. Hoe je bijvoorbeeld schimmel kunt voorkomen of kunt verwijderen. En wanneer je wel of juist niet je ramen openzetten.

Cartoonist
Wijkbewoner en cartoonist Remko Kapinga tekent die avond live cartoons. Heb jij zelf een idee of een tip over hoe jij zorgt voor een gezonde lucht in het huis? Meld het bij Remco, hij maakt er dan een cartoon van, cool he?

Livemuziek: DAVES
De band DAVES legt zich toe op het vertolken van muziek van David Bowie, David Sylvian (voormalig zanger van de band Japan) en David Byrne (Talking Heads). Met jeugdig enthousiasme brengen de jonge mannen van weleer de eighties weer tot leven.

Posters

 

Bespaartips:

 • Douche maximaal 5 minuten.
 • Zet je thermostaat op 19 graden.
 • Verlicht alleen de kamers waar je bent.
 • Zijn je lampen al vervangen door ledverlichting?

Meer handige tips! 

Wist je dat: 

 • Er weggeefkasten in de wijk zijn?
 • Een energiecoach een gratis energieadvies geeft bij je thuis?
 • Er een repaircafé  een kringloopwinkel is in Het GroenHuis?
 • Je gratis gebruik kunt maken van de Voorzieningenwijzer en mogelijk kunt besparen op je maandelijkse lasten?
 • Je grote elektrische apparaten gratis thuis kunt laten ophalen door de gemeente?

Locatie

Het Floreshuis
Floresplein 19
9715 HH Groningen

Meedoen of meer info?

  Misschien ook interessant