Renovatie speeltuin Oppenheimstraat

Bewoners van de Oppenheimstraat zijn enorm enthousiast over de aanstaande veranderingen in hun buurt. Gezamenlijk hebben zij plannen om het grijze speeltuintje om te vormen tot een groene ontmoetingsplek voor alle leeftijden, waar men kan spelen, ontspannen en samen eten. Het bijzondere aan hun project is de focus op klimaatverandering, waarbij zij streven naar het verminderen van hittestress en het op een natuurlijke wijze laten infiltreren van regenwater. Zij streven naar een ontwerp dat niet alleen visueel mooi is, maar ook een warme sfeer uitstraalt.

Na een inspirerend gesprek met de gemeente en GoeieBuurt hebben zij een prachtig ontwerp kunnen realiseren. De planning is dat in 2024 de speeltuin wordt omgetoverd tot een prachtige woonkamer voor de buurt, zodat zij kunnen genieten van deze groene en gezellige ruimte.

Op 9 maart gingen buurtbewoners in het speeltuintje met elkaar in gesprek over de Oppenheimstraat. Het was een gezellige ochtend met veel leuke en goede ideeën!

project

Vincent – bewoner – aan het woord:

Het speeltuintje hier aan de Oppenheimstraat is niet meer van deze tijd. Samen met andere bewoners constateerden we dat het er grijs en grauw uitziet en nauwelijks schaduw biedt op warme dagen. In 2022 hebben we dit speeltuintje tot het onderwerp gemaakt van ons plan tijdens de wijkstemdag: van een grijze en grauwe omgeving naar een groene en gezellige plek! Ondanks dat we tijdens de wijkstemdag geen prijs hebben gewonnen, beschouwen we het zaaien van het zaadje voor het huidige plan als een succes.

Ongeveer een jaar geleden kwamen mijn buurvrouw Pieta en ik, in samenwerking met GoeieBuurt en De Groene Korrewegwijk, in contact met Pascal van de gemeente Groningen. We zagen meteen kansen, vooral omdat de speeltoestellen waren afgeschreven en er dus budget beschikbaar kwam. Dankzij zijn collega Anouk konden we onze plannen concreet maken en in juni van het vorige jaar kregen we het eerste ontwerp te zien. Ondanks enkele hindernissen op de weg, ligt er nu een plan dat we graag met de buurt willen delen. Ik ben echt enthousiast over de veranderingen die eraan zitten te komen!

Huidige situatie

Ontwerp

Heb je een vraag? Of denk je graag mee?

Vul dan het contactformulier in!

Heb jij ook een goed idee voor jouw buurt?

Heb je een idee voor een buurtactiviteit, een groen initiatief, een duurzaam project of een culturele beleving? Het Wijkfonds staat open voor alle inspirerende ideeën die de Korrewegwijk en De Hoogte leuker, groener en gezelliger maken! Klik hier voor meer informatie.

Meedoen of meer info?

    Misschien ook interessant