Welkom in De Groene Korrewegwijk

Samen maken we een duurzame en levendige wijk. Ontdek hoe we energiebesparing, vergroening en waardevolle samenwerkingen realiseren. Doe mee en maak het verschil in jouw buurt!

Wij zijn een werkgroep die zich al jaren inzet voor alles wat met groen te maken heeft.

 • vogelhuisjes in park en buurt
 • boomspiegels, groen rond de bomen
 • geveltuintjes
 • het weggeven van plantjes voor tuin en balkon
 • regentonnen
 • stimuleren van energiebesparingen dit doen we in samenwerking met andere instanties, waaronder
  de energiecoaches.

Zo doen we dat
We stimuleren energiebesparing door isolatiemaatregelen en zonnepanelen op huurwoningen aan te brengen. Energiecoaches in onze wijk staan klaar om je te helpen. Daarnaast zetten we in op vergroening van de wijk met bloemrijke planten, boomspiegeltuinen en geveltuinen. Dit bevordert de biodiversiteit en maakt onze wijk nog aantrekkelijker. 

We doen het samen
Energieloket, Natuur en Milieufederatie Groningen, NDE, Stadsbeheer, GoeieBuurt, Grunneger Power, Het GroenHuis, Mooie Wijken en woningcorporaties. Dankzij deze samenwerking kunnen we onze plannen realiseren en de wijk daadwerkelijk groener maken.

Foto is gemaakt door Lotte Bergmanproject

“Verander mee, vergroen je buurt en voeg je bij onze beweging in De Groene Korrewegwijk!”

Voorbeelden

 • Valentijsdag 2023 
  De Groene Korrewegwijk heeft de bakfiets van het Groenhuis geleend om 200 plantjes (allemaal roosjes) aan bewoners te geven. We gingen met het versierde bakfiets de wijk. Op die manier kwamen we met bewoners uit de wijk in gesprek en hebben we met ze over vergroening, duurzaamheid en energiebesparing kunnen praten. Bewoners blij, wij blij! Een heerlijk dag in onze wijk!

 

 

 • Buurtbewoners renoveren speeltuin tot sociale ontmoetingsplek 2024
  Bewoners van de Oppenheimstraat zijn enorm enthousiast over de aanstaande veranderingen in hun buurt. Zij streven ernaar om het grijze speeltuintje om te vormen tot een groene ontmoetingsplek voor alle leeftijden. Dit initiatief is bijzonder vanwege de focus op klimaatverandering, waarbij ze zich inzetten voor het verminderen van hittestress en het natuurlijk laten infiltreren van regenwater. Het beoogde ontwerp is niet alleen mooi, maar straalt ook een warme sfeer uit. Na een prettig overleg met de gemeente, GoeieBuurt en De Groene Korrewegwijk hebben de bewoners een inspirerend ontwerp weten te maken.

Sluit aan!

Wil je ook aan meehelpen aan een groenere buurt? We kunnen samen nieuwe ideeën tot bloei laten komen.

Neem contact met ons op en laten we samen bouwen aan een duurzame toekomst! Je kunt ons bereiken via de e-mail: info@degroenekorrewegwijk.nl of vul het contactformulier in.

Meedoen of meer info?

  Misschien ook interessant