Welkom in De Groene Korrewegwijk

Samen maken we een duurzame en levendige wijk. Ontdek hoe we energiebesparing, vergroening en waardevolle samenwerkingen realiseren. Doe mee en maak het verschil in jouw buurt!

Wij zijn een werkgroep die zich al jaren inzet voor alles wat met groen te maken heeft.

 • vogelhuisjes in park en buurt
 • boomspiegels, groen rond de bomen
 • geveltuintjes
 • het weggeven van plantjes voor tuin en balkon
 • regentonnen
 • stimuleren van energiebesparingen dit doen we in samenwerking met andere instanties, waaronder
  de energiecoaches.

Zo doen we dat
We stimuleren energiebesparing door isolatiemaatregelen en zonnepanelen op huurwoningen aan te brengen. Energiecoaches in onze wijk staan klaar om je te helpen. Daarnaast zetten we in op vergroening van de wijk met bloemrijke planten, boomspiegeltuinen en geveltuinen. Dit bevordert de biodiversiteit en maakt onze wijk nog aantrekkelijker. 

We doen het samen
Energieloket, Natuur en Milieufederatie Groningen, NDE, Stadsbeheer, GoeieBuurt, Grunneger Power, Het GroenHuis, Mooie Wijken en woningcorporaties. Dankzij deze samenwerking kunnen we onze plannen realiseren en de wijk daadwerkelijk groener maken.

Foto is gemaakt door Lotte Bergmanproject

“Verander mee, vergroen je buurt en voeg je bij onze beweging in De Groene Korrewegwijk!”

Voorbeelden

 • Valentijsdag 2023 
  De Groene Korrewegwijk heeft de bakfiets van het Groenhuis geleend om 200 plantjes (allemaal roosjes) aan bewoners te geven. We gingen met het versierde bakfiets de wijk. Op die manier kwamen we met bewoners uit de wijk in gesprek en hebben we met ze over vergroening, duurzaamheid en energiebesparing kunnen praten. Bewoners blij, wij blij! Een heerlijk dag in onze wijk!

 

 • Oppenheimstraat
  Het pleintje oogt grijs en grauw. Buurtbewoners Vincent en Pieta willen het veranderen in een groene en gezellige openluchthuiskamer. Dit moet een ruimte worden voor alle buurtbewoners, waar je elkaar kan ontmoeten, ontspannen en spelen. Belangrijk is ook dat het inspeelt op klimaatveranderingen en dus hittestress bestendig is en de afvoer van het regenwater in het ontwerp wordt meegenomen. Na overleg met de gemeente, GoeieBuurt en De Groene Korrewegwijk is er een prachtig ontwerp uit gekomen met mooie organische vormen. Najaar 2024 wordt het pleintje omgetoverd tot een huiskamer voor de buurt, waar het goed toeven is tussen het groen! Klik hier voor meer informatie of om het ontwerp te zien. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Bezoek proeftuin Zernike 2023
  Afgelopen zomer 2023 zijn wij: De Groene Korrewegwijk samen met de energiecoach en bewoners uit de wijk naar BuildinG, de Klimaatproeftuin op Zernike geweest.  Hier worden allerlei testen met ‘groene’ bestrating gedaan, zoals warmte geleiding, CO2 etend asfalt en water doorlatend asfalt en betonelementen.  Deze verticale waterbuffering (waterfall) om regenwater op te vangen en later weer af te geven leek ons een heel makkelijk toepasbaar methode om in de sterke regenperiodes water op te vangen wat we dan in hete periodes weer kunnen gebruiken om planten water te geven, plekken af te koelen of  andere dingen mee te verzinnen.  Voor meer informatie kijk op: https://www.building.nl/onderzoek-en-innovatie/klimaatproeftuin

 

 

Sluit aan!

Wil je ook aan meehelpen aan een groenere buurt? We kunnen samen nieuwe ideeën tot bloei laten komen.

Neem contact met ons op en laten we samen bouwen aan een duurzame toekomst! Je kunt ons bereiken via de e-mail: info@degroenekorrewegwijk.nl of vul het contactformulier in.

Meedoen of meer info?

  Misschien ook interessant