Treurwilg bij de Floresvijver wordt niet gekapt

We delen graag de laatste ontwikkelingen van de prachtige treurwilg aan de Floresvijver. We begrijpen dat er wat ongerustheid is ontstaan door het lint dat rondom de boom is geplaatst. Daarom hebben we contact opgenomen met de gemeente om meer duidelijkheid te krijgen over de toekomst van deze bijzondere boom.

De gemeente Groningen heeft ons gerustgesteld en ons hun plannen uitgelegd. Ze zijn van plan de boom te “kandelaberen”, wat inhoudt dat de kroon van de boom zal worden ingekort tot aan de gesteltakken. Dit is geen volledige kap, maar eerder een snoeiproces dat nodig is om de boom veilig te houden. Er zijn helaas plekken met rotting aan de stamvoet en op een hoogte van 5 meter, waardoor er een verhoogde kans op gevaar bestaat.

We begrijpen dat velen gehecht zijn aan deze boom, die niet alleen het straatbeeld karakter geeft maar ook een prachtig uitzicht vanuit de huizen biedt. De gemeente deelt deze waardering voor de boom en wil benadrukken dat de intentie achter het snoeien is om zijn levensduur te verlengen en de veiligheid te waarborgen. De treurwilg zal niet volledig verdwijnen; in plaats daarvan zal hij met zorg worden gesnoeid om zijn schoonheid en betekenis te behouden.

Mocht je vragen, opmerkingen of zorgen hebben? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via: info@mooiewijken.nl

** Deze boom (en alle bomen aan het Floresplein) maken geen onderdeel uit van de vernieuwing van de riolering, klik hier voor het project Floresplein **