Floresplein – Kloppend Hart

Wat gaan we doen?

Wellicht heb je het al gehoord?! De riolering in de Indische Buurt (gebied tussen de Molukkenstraat, Bedumerweg, Korreweg en Sumatralaan) staat op de planning om eind 2024 te worden vervangen. Dat betekent ook dat de Floresstraat, het Floresplein en woonstraten in de Indische Buurt op de schop gaan. Daardoor ontstaat ruimte om het Floresplein opnieuw in te richten. Zo kunnen we de straat verkeersveiliger, klimaatbestendiger, groener en leefbaarder maken. Op deze manier willen wij een fijne plek creëren waar bewoners graag zijn en wordt het Floresplein ‘Het kloppend hart’ van de wijk. Daarnaast kijken we in de verschillende woonstraten waar plek is om kleine aanpassingen uit te voeren om de straat leefbaarder te maken.

FlorespleinWoonstraten
Door een andere inrichting kunnen we de straat ook verkeersveiliger maken.We bekijken per gedeelte van de straat waar behoefte aan is
We willen de sociale functies rondom het plein (Pand, Jasmijn, Het Groenhuis, DIB, Floreshuis) meer zichtbaar makenMet kleine ingrepen kunnen we de leefkwaliteit in de straten verhogen. Bijvoorbeeld door het maken van meer ruimte voor groen, ontmoeten of spelen.
We zorgen dat de straat beter bestand is tegen extreme regenbuien en warmte (klimaatadaptatie)Laat ons vooral weten wat je graag veranderd ziet in uw straat!
Het Floresplein moet de huiskamer van de Korrewegwijk worden!
project

Wil je meedenken?  

Het projectteam Floresstraat gaat aan de slag met het ontwerp, maar daar hebben wij jouw hulp bij nodig. Wij kunnen ons voorstellen dat er wensen & ideeën of zorgen & knelpunten zijn die je graag met ons wilt delen. Alle informatie nemen we graag mee bij het maken van het ontwerp. Op maandag 24 april van 19:30 tot 21:30 uur organiseren wij een ontwerpcafé en hier horen we graag jouw wensen. Je bent van harte uitgenodigd om mee te denken over de herinrichting van het Floresplein en over mogelijke aanpassingen in de woonstraten. Het is een vrije inloop, dus vooraf aanmelden is niet nodig.

Kun je 24 april niet aanwezig zijn maar wil je  wel graag je wensen met ons delen? Dan is het mogelijk om een e-mail te sturen naar info@mooiewijken.nl. Ook is het mogelijk de wensen en/of knelpunten op te schrijven en in de ideeënbus te stoppen. De ideeënbus staat van 18 t/m 24 april in Het Floreshuis (Floresplein 19). 

Locatie : Het Floreshuis
Adres : Floresplein 19
Datum : Maandag 24 april 2023
Tijd : 19:30 uur – 21:30 uur

 

 Klik op de afbeelding om te vergroten

Heeft u vragen? Laat het ons weten

Vul het contactformulier hiernaast in of mail/bel

E: info@mooiewijken.nl
T: 14 050 (maandag t/m vrijdag 08:30 – 17:00 uur)

Meedoen of meer info?

    Misschien ook interessant