De Groene Weken

Ga mee vogels en vleermuizen spotten, laat je verrassen door de wondere wereld van de bijen, ga mee zwerfvuil rapen en help mee je straat kleurrijker en schoner te maken. De kinderen kunnen speeltuin Dib verbloemen met bloeiende inheemse planten. Verder is er een lezing, een rondwandeling, een pubquiz en een repaircafé XL -middag. En… de onthulling van de door buurtbewoners gemozaïekte picknicktafel. Kom je langs en doe je mee?

Het is al bijna een traditie aan het worden, De Groene Weken in de maand mei. Veel wijkorganisaties en bewonersgroepen organiseren allerlei groene en duurzame activiteiten in De Hoogte en Korrewegwijk.

project

Programma 13 t/m 18 mei

Maandag 13 mei

Activiteit Tijd Locatie Overige informatie
Zwerfvuil rapen in de buurt 10:00 – 12:00 uur Het GroenHuis, Madoerastraat 18

Op pad met een grijper in je hand, samen met buurtbewoners. Koffie en aansluitend een lunch wordt verzorgd.

Bloembakken herstellen 13:00 – 17:00 uur

Sabastaat en Sint Eustatiusstraat

Bewoners herstellen gezamenlijk de bloembakken in hun straat. Doe je mee?
Fix’m repaircafé XL 13:30 –  15:30- uur Het GroenHuis, Madoerastraat  In de kas bij het GroenHuis kun je  je kapotte huishoudelijke apparaten laten repareren. Ook kun je er dan terecht voor hulp bij houtbewerking én om je kleding te laten repareren. We proberen je attributen ter plekke te repareren terwijl jij geniet van een kopje koffie of thee. Aanmelden is niet nodig, een beetje geduld wel handig.Kinderen verbloemen!
Het Dreamteam gaat samen met buurtconciërge Tineke en Leanna van KinderDromenDurvenDoen de tuin van speeltuin DIB verbloemen met biologische inheemse bloeiende planten.Dinsdag 14 mei

Activiteit Tijd Locatie Overige informatie
Vleermuizenexcursie in het donker 21:10 – ongeveer 22:30 uur Verzamelen bij gymtoestellen in het Molukkenplantsoen

Onder leiding van een deskundige van de werkgroep ‘Vleermuizen Groningen’ gaan we met behulp van een vleermuisdetector naar ze op zoek. Meedoen is gratis, maar aanmelden vooraf is verplicht en kan tot vrijdag 10 mei. Mail naar r.oosten@lefier.nl


Woensdag 15 mei

Activiteit Tijd Locatie Overige informatie
Gratis bloemenzaad tussen 13:00 – 16:00 uur Het GroenHuis
Madoerastraat 18

Het GroenHuis deelt zakjes met bloemenzaadjes uit in de kas. Met koffie/thee, iets lekkers en gezelligheid. Help jij ook mee om je straat te laten bloeien?

Heb je of wil je een boomspiegeltuintje in je straat? Dan kun je ook bloemzaadjes komen ophalen en een bordje voor bij je boomspiegeltuintje.
 

Zonnebloemwedstrijd voor kinderen tijdens club

tussen 14:00 – 15:30 uur DIB Wie heeft aan het einde van de zomer de grootste zonnebloem? Mede mogelijk gemaakt dankzij speeltuinvereniging DIB.


Donderdag 16 mei

Activiteit Tijd Locatie Overige informatie
Bijenexcursie 14:00 uur Boomgaard Johan de Wittstraat Imker Isabelle Dingemans geeft je een kijkje in het bijzondere leven van bijen, een bijenkast en je komt te weten waarom bijen belangrijk zijn. Tevens krijg je hier informatie over het bewonersinitiatief die de Boomgaard uitbreidt naar een park waarmee niet alleen meer groen voor bewoners wordt gerealiseerd maar waar ook de bijen van profiteren.
Vogels in en rond de stad

20:00 uur Het Floreshuis, Floresplein 19 Ronald Nuiver vertelt  zeer bevlogen over vogels die in en rond onze  stad leven.


Vrijdag 17 mei

Activiteit Tijd Locatie Overige informatie
Zwerfvuil ruimen in de buurt 10:00 – 12:00 uur Het GroenHuis
Madoerastraat 18

Op pad met een grijper in je hand , samen met buurtbewoners. Koffie en aansluitend een lunch wordt verzorgd.

Feestelijke afsluiting  Anno Smith-jaar 16:00 uur Naast Het Floreshuis, Floresplein 19 Afsluiting Anno Smith jaar met de opening van de gemozaïekte  picknicktafel door wijkbewoners en de onthulling van een mega insectenhotel.
Rondleiding tuinvereniging Het Noorden start 19:30 uur Winsumerweg, naast nummer 1

Nick Blom neemt je mee in de geheimen van tuinvereniging  Het Noorden. Opgave bij Nick via tuinhetnoorden@hotmail.com

Groene Pubquiz 20:00 uur Het Floreshuis
Floresplein 19
Deze week staat de pubquiz geheel in het teken van groen en groen doen.


Zaterdag 18 mei

Activiteit Tijd Locatie Overige informatie
Vogelexcursie met ontbijt 08:00 uur Het Floreshuis
Floresplein 19

Vogelexcursie in de wijk met aansluitend ontbijt. Ronald Nuiver neemt je mee op wijksafari, wees er vroeg bij!

Meedoen of meer info?

    Misschien ook interessant