Bedumerweg

Denk mee over de Bedumerweg!

De Bedumerweg is een grote verkeersader, een belangrijke toegangsweg voor de stad. Maar voor heel veel mensen is het ook gewoon de straat waar ze wonen en prettig willen verblijven. Daarom wordt vanuit Mooie Wijken gekeken hoe de Bedumerweg zowel op korte als op lange termijn leuker en veiliger kan worden.

Er zijn afgelopen december pleintjes geplaatst om te spelen, te ontmoeten en er is ruimte gemaakt om je fiets beter te parkeren. Heb jij ze al gezien?

In de video hieronder is te zien dat er in 2020 een minigolf op de groenstroken bij de Bedumerweg georganiseerd is om meer input over de wensen en behoefte van bewoners te krijgen. Ook is er een borrel georganiseerd voor bewoners en zijn er veel mooie ideeën opgehaald. OOG was er ook bij, lees hier hen artikel.

project

Planning

December 2022
In december zijn er een aantal opgehaalde ideeën uitgevoerd door de gemeente Groningen. Er zijn pleintjes gemaakt om te ontmoeten en te spelen. Ook het fietsparkeren is aangepakt. De foto’s van de uitgevoerde ideeën zijn onderaan de pagina te zien.

Juli 2020
Op 22 juli is er in samenwerking met GoeieBuurt en de gemeente een borrel georganiseerd. Behalve het verbeteren van de wijk heeft de straatborrel meer voordelen. Buurtbewoners komen met elkaar in contact. En dat is heel erg belangrijk. Het levert ook wat op. Een oudere bewoner aan de Bedumerstraat heeft al tijden last van muizen in zijn woning. Hij weet ook precies waar de dieren zitten maar vanwege lichamelijke klachten kan hij daar zelf niets aan doen. Door onze bijeenkomst is hij in contact gekomen met een overbuurman, een jonge vent die klusjesman is, en die is gelijk ten strijde getrokken.

Januari 2020
Op 11 januari is er een inspraakmiddag geweest om mee te denken over de Bedumerweg. De groenstroken langs de weg lagen vol met golfbanen. Onder het motto ‘gooi eens een balletje op over de Bedumerweg’ konden jong en oud langskomen om te minigolfen en ondertussen hun ideeën te delen. Hopelijk is dit een eerste stap om van de Bedumerweg een leukere straat te maken!

Nieuwe pleintjes!

Gemeente in gesprek met bewoners

Wil jij meer informatie of heb jij een goed idee voor de Bedumerweg?

Laat het ons weten en stuur een e-mail naar info@mooiewijken.nl of vul het formulier hiernaast in.

Meedoen of meer info?

    Misschien ook interessant