Zomerprogramma DIB/Het Pand

Activiteiten in DIB/Het Pand

Beschilderen groot drijvend kunstwerk

Samen met de kunstenaars van Studio Maky ga jij een heel groot kunstwerk beschilderen!
Het dier dat is bedacht door kinderen uit de wijk gaat beschilderd worden met heel veel kleurtjes. Het kunstwerk komt van 31 juli tot en met 22 augustus te drijven in de Floresvijver. Daarna is het te zien in de gracht bij het Groninger Museum. Het is namelijk onderdeel van de Kinderbiënnale 2021!

Georganiseerd door: Groninger museum en Mooie Wijken

Waterdieren schilderen voor Floresvijver

In de Floresvijver komen 10 houten waterdieren op pallets te drijven. Inclusief een lunch!

Georganiseerd door: Mooie Wijken

Speelfestival

De speeltuinen worden deze zomer omgetoverd tot een speelfestival, met het thema camping. In deze week worden voor kinderen veel zomerse activiteiten aangeboden en begeleid door enthousiaste jongeren. Elke dag zullen er weer nieuwe leuke dingen te doen zijn!

Georganiseerd door: Speeltuincentrale BSV De Hoogte, DIB en Wij-Korrewegwijk

Sport- en spelweek

Iedere middag een hele week lang plezier met elkaar maken. Sporten, knutselen, en op het einde van de week samen een feestje bouwen. Lekker buiten zijn en genieten van elkaar.

Georganiseerd door: Het Pand

Voorlezen

Er komen grappige en leuke voorleesboekjes vanuit het Forum. Zij brengen de boekjes en wij leveren 2 mensen die het gaan voorlezen

Georganiseerd door: Het Forum en Vrijdag in de Buurt

Theatervoorstelling ‘Treuzelkontvan Theater Pannenkoek

Ella haalt al haar treuzeltrucjes uit de kast om maar niet te hoeven slapen; knuffel kwijt, dorst, nog even spelen.. “Mama, nog één boekje.., een liedje dan? Zou haar moeder er in trappen? Waarom gaat ze niet rustig dromen over wat er morgen staat te gebeuren?

Georganiseerd door: Bij Vrijdag in de Buurt

Timmerdib: woensdag 18 t/m 20 augustus

Je eigen hut, toren of kasteel bouwen, hoe vet is dat? Bij het timmerdorp in speeltuin D.I.B/Het Pand ga je drie dagen lang met een groepje aan de slag om het mooiste bouwwerk te maken. Er is genoeg hout en materiaal. Je mag zelf komen en je hoeft niets mee te nemen. Maar heb je een handige kennis of familielid en wat gereedschap? Neem ze mee! De hutten schilderen gaan we woensdag 18 augustus doen samen met het hutten timmeren.

Georganiseerd door:Speeltuincentrale/BSV D.I.B.Het Pand en /WIJ Korrewegwijk

Tienersportavond Het Pand

Lekker sporten op het Bernoullieplein. Voetballen, volleybal of een andere sport. Samen sluiten we de week af met een feestje in Het Pand op vrijdagavond 16 juli.

Georganiseerd door: Het Pand

Schitter jij in de musical Esther?

Schitter jij in de musical ‘Esther’? In maar liefst één dag ga je samen met hopelijk 50 kinderen kinderen deze musical leren onder begeleiding van echte acteurs, zangers en dansers van theater gezelschap De Vliegende Speeldoos. Je wordt geschminkt en verkleed voor een echte voorstelling die avond voor je familie.

Let op: deze activiteit vindt plaat in De Cirkel (Korrweg 47).

Georganiseerd door: Het Pand

Picknicken

Buiten sporten, spelletjes en lekkere hapjes!

Georganiseerd door: Wij Korrewegwijk

Beleef de koe en pannenkoeken bakken

Je gaat op de fiets naar de educatieboerderij Beleef de Koe in Zuidwolde (15 min fietsen). Samen met de boer ga je koeien knuffelen, de schapen voeren, in de koeienstal de melkrobot bekijken en eieren rapen. We nemen melk en eieren om pannenkoeken te bakken in de keuken van speeltuin Dib. Neem je fiets mee en trek schoenen of laarzen aan (beter geen slippers) www.famgroendijk.nl

Georganiseerd door: speeltuin DIB

Workshop Streetdance Hip Hop & Breakdance

Samen met een toffe dansleraar van Urban House ga jij een dans optreden voorbereiden voor het buurtfeest op zaterdag 21 augustus om 15:00 uur (aanwezig om 14:00 uur) in het Molukkenplantsoen bij basisschool het Karrepad!

Georganiseerd door: Urban House en Mooie Wijken

Mooie Wijken zomervakantie
De Hoogte & De Korrewegwijk

M: mooiewijken2021@gmail.com

Speeltuin DIB/Het Pand
Madoerastraat 16
9715 HG  Groningen
T 050 851 07 01
E speeltuindib@hotmail.com

De Cirkel
Korreweg 47
9714 AB  Groningen

Programma alle weken
Week 1 (12 t/m 16 juli)
Week 2 (19 t/m 25 juli)
Week 3 (26 t/m 1 augustus)
Week 4 (2 t/m 8 augustus)
Week 5 (9 t/m 15 augustus)
Week 6 (16 t/m 21 augustus)