MOOIE WIJKENSTEMDAG

Er kunnen geen ideeën meer ingediend worden.

Wat is de Mooie Wijkenstemdag?

Samen met bewoners bouwen we aan Mooie Wijken. Een wijk waar je je veilig voelt, waar je jezelf kunt zijn en waar jij je talenten kunt ontdekken en gebruiken. 

Jij weet het beste wat er nodig is om de wijk nog mooier te maken. Daarom organiseren wij dit jaar weer een Wijkstemdag in De Hoogte en de Korrewegwijk.

Heb jij een goed idee voor de Korrewegwijk of De Hoogte? Of heb je met je buren een goed idee voor jouw buurt? Laat het ons weten en wie weet kan jouw idee werkelijkheid worden! Je kunt een idee inleveren voor De Hoogte of voor de Korrewegwijk, dit hangt er vanaf in welke wijk je woont. 

Eerder werd de Wijkstemdag georganiseerd door Wij-Korrewegwijk, WOK, GoeieBuurt in samenwerking met de gemeente Groningen. Het leverde veel leuke uitgevoerde projecten op zoals de vernieuwing van speeltuin DIB, Korreweg schoon… dat doen wij gewoon, het Speelfestijn Diephuisstraat, Korreweg Klassiek en nog vele andere projecten.

Dit jaar hebben Het Floreshuis, WOK, Het Pand, GoeieBuurt, BSV De Hoogte en gemeente Groningen de handen ineengeslagen om een groot succes te maken van de Mooie Wijkenstemdag 2022! 

Er is voor elke wijk €10.000 te verdelen! 

Wat staat er in je plan?

  • Naam, adres, telefoonnummer en e-mail
  • Wat is je idee (maximaal 500 woorden)?
  • Waarom is het een goed idee? 
  • Heb je al buurtbewoners gevonden die achter je idee staan of met je mee doen? Zo ja, hoeveel?
  • Voor welke wijk is je idee? De Hoogte of de Korrewegwijk?
  • Wat wil je met je idee bereiken?
  • Hoe draagt je idee bij aan de leefbaarheid, groen gezelligheid, veiligheid, welzijn jeugd in de wijk?
  • Heb je hulp nodig? Zo ja, wie zou kunnen helpen? 
  • Hoe zorg je voor de uitvoering van jouw idee?
  • Wat zijn de totale kosten (bij benadering)?

Hoe lever je een idee in?

Je kunt hieronder het formulier invullen, je mag je idee mailen (naar info@mooiewijken.nl) of je mag je idee schriftelijk inleveren in de brievenbus in Het Floreshuis (ideeën Korrewegwijk) of in de brievenbus bij BSV De Hoogte (ideeën De Hoogte).

Het plan moet uiterlijk voor 24 september 2022 worden ingediend.

Wie kan er meedoen?

Woon je in De Hoogte of de Korrewegwijk dan kun je een idee indienen voor je eigen wijk.

Wanneer hoor ik wat?

Op 26 september komt de selectiecommissie bij elkaar. Zij bekijkt en bespreekt alle plannen. Vervolgens neemt de commissie contact op met iedereen die een idee heeft ingeleverd. Het kan zijn dat er nog wat onduidelijkheden of vragen zijn. Het kan ook zijn dat er nog het een en ander aangepast moet worden. Ook besteedt ze aandacht aan de wijze waarop de plannen op de Wijkstemdag op 22 oktober kunnen worden gepresenteerd. Als je een ‘GO’ hebt gekregen, komt je idee op de website te staan en kun je direct reclame gaan maken voor jouw plan.

Waar zijn de ideeën te zien?

Alle haalbare ideeën zijn vanaf 1 oktober te zien op mooiewijken.nl/WSD en ze worden samen met de Korrespondent (ideeën Korrewegwijk) en Op de Hoogte (ideeën De Hoogte) huis-aan-huis verspreid in de week van 10 oktober.

Stemmen en prijsuitreiking

Op 22 oktober kunnen bewoners stemmen op de ideeën die zijn ingediend en goedgekeurd. In De Hoogte kun je stemmen bij BSV de Hoogte (Borgwal 88). In de Korrewegwijk kun je stemmen in Het Floreshuis (Floresplein 19). De winnaars worden ook gelijk bekend gemaakt en samen maken we er een feestje van!

Heb je vragen of heb je hulp nodig bij het schrijven van je plan?
Dan kun je contact opnemen met Kris
T:
06 198 48 706
E:
kris@goeiebuurt.nl