Wijkgilde Oude Wijken

Wat is het Wijkgilde
Het Wijkgilde is een opleidingsmogelijkheid voor volwassenen die nog nooit of langer dan 7 jaar geleden een diploma hebben gehaald (uitzonderingen daar gelaten). Bij het Wijkgilde gaat iemand 1 dag in de week naar school en doet 16uur in de week werkervaring op.
De lessen vinden in de wijk plaats (in bijv. een basisschool of buurthuis) en de werkervaringsplekken zoveel mogelijk bij iemand zelf in de wijk.

Geboden ondersteuning
Bij het Wijkgilde wordt er extra ondersteuning geboden ten opzichte van regulier onderwijs. Zo is er een coach vanuit de gemeente betrokken, docent en een coördinator vanuit WerkPro. Als iemand klaar is met de opleiding wordt iemand niet direct los gelaten, maar wordt er meegekeken met de mogelijkheden daarna.
In bijna alle gevallen wordt de opleiding en boeken vergoed. En als er andere middelen (zoals laptop) of diensten (zoals kinderopvang) nodig zijn wordt hierbij meegedacht.

3 Wijkgildes per september 2024
In West en Centrum – Oudewijken start er per september een Wijkgilde. Mensen kunnen kiezen uit horeca, detailhandel, dienstverlening of techniek.
Bij een van de Wijkgildes is er extra tijd voor taal, deze duurt 1,5 jaar i.p.v. 1 jaar.

Aanmelden
Voor alle gildes kan gemaild worden naar: wijkgilde@werkpro.nl
Bel of app je liever? Dan kan er gebeld worden naar de volgende nummers:

Maaike Krijnen: 06-15236521
Joanne Ripping: 06-51578997
Marieke Pijper: 06-10858116