De Wijk De Wereld

Weet je nog: die Korreweg die vorig jaar ineens dwars door de Stadsschouwburg liep? Als je die helemaal uit fietst beland je verrassend snel in Beijum. Die groene wijk met de mooiste achtertuin van Noord-Groningen. Met al die heerden: kleine doolhofjes waar je makkelijk verdwaalt, maar dan op de meest verrassende plekken, mensen en verhalen stuit. Hoog tijd dus, dat Beijum dit jaar de Stadsschouwburg overneemt!

Na de succesvolle en uitverkochte edities van de afgelopen twee jaar wordt eind augustus het theater een paar dagen lang het huis van de wijkbewoners van Beijum. In de vorm van toneel, muziek, dans en alles daar tussenin komt de wijk met al haar smaken, geuren en kleuren tot leven. Ga tijdens de voorstelling mee op reis door het hele theater, dat omgebouwd is tot het decor van de verhalen uit de wijk. Van de orkestbak tot de foyer, van de kleedkamers tot het grote podium: overal ontmoet je je buren en mede-stadjers en maak je bijzondere verhalen mee uit de wijk. De scènes worden gespeeld door de wijkbewoners die ze samen met theatermakers van De Wijk De Wereld maken, dit jaar zijn dat Lotte Lohrengel, Philipp Cahrpit, Peerke Malschaert, Juersson Hermanus, Nina Wijnmaalen en Babaddaar.

Het mooiste theater van Nederland, een week lang het huis voor alle Groningers!

Op de website van De Wijk De Wereld is de aftermovie te zien die vorig jaar werd gemaakt van De Wijk De Wereld in De Hoogte en de Korrewegwijk.