WIJ & GELD  

Bij de Entree van WIJ Korrewegwijk kun je terecht voor ontmoeting en ondersteuning. Bijvoorbeeld als je het lastig vindt om met financiën om te gaan, als je vragen hebt over opvoeding of wanneer je je zorgen maakt over je broer of buurvrouw. En óók als je een goed idee hebt voor jouw buurt en je hierbij wat hulp nodig hebt.

Financiële problemen

Het valt vaak niet mee om rond te komen van een uitkering of laag inkomen, zeker niet als hiervan meerdere personen moeten leven. Of als je niet lekker in je vel zit. 

Er komen regelmatig bewoners bij WIJ langs die tot over hun oren in de schulden zitten. Niet zelden met een tas of map vol met ongeopende post. Rekeningen, aanmaningen of brieven van schuldeisers….  We maken schrijnende situaties mee van mensen die hun huur of gas/elektra niet meer (kunnen) betalen. Of dat er geen geld is voor eten of kleding voor de kinderen. 

Om dit leed enigszins te verzachten zijn er heel veel regelingen, fondsen en organisaties in het leven geroepen. Denk aan De Voedselbank, Stadjerspas, Kledingbank Maxima, Orde in de Paperassen, Schuldhulpverlening, Stichting Leergeld, Sportfonds … noem maar op. 

Het WIJ-team kan je helpen om hierin wegwijs te worden. 

Vrije inloop

Op maandagochtend van 9:00 – 12:30 uur, kun je gewoon binnenlopen in Het Floreshuis. Er zijn dan medewerkers aanwezig om je verder te helpen. Meld even bij de gastdames/-heren van de Info-balie dat je komt voor het WIJ team. Het is mogelijk dat je dan even moet wachten in de centrale ruimte. Voor de overige werkdagen is het nodig om een afspraak te maken.

Op afspraak

Heb je vooral vragen op het gebied van financiën (toeslagen, belastingen en/of ernstige schuldenproblematiek) dan is het handiger om rechtstreeks een afspraak te maken met onze financiële medewerkers. WIJ heeft zelfs een financieel specialist in dienst: Ewout Prescher. Hij is sociaal juridisch dienstverlener en draait mee met de verschillende spreekuren.

GeldWIJs

Op maandagmiddag van 13:00 – 17:00 uur heeft GeldWIJs spreekuur in Het Floreshuis. Je kunt hier, als inwoner van de wijk, kosteloos terecht voor neutraal en onafhankelijk advies over al je geldvragen. GeldWIJs wijst je de weg, geeft advies, denkt mee en zet samen met jou alle zaken op een rij.

Financieel en Juridisch Spreekuur 

Op donderdagmiddag van 13:00 – 17:00 uur ondersteunen medewerkers van WIJ en studenten van WIJS je graag met financiële en ook juridische vragen.

Je kunt er terecht voor 

– het aanvragen van toeslagen

– het inzichtelijk maken van je financiële situatie (inkomsten – uitgaven – schulden)

– het invullen van belastingaangifte 

– het opstellen van een bezwaarschrift.

Voor het maken van een afspraak
bel 050 367 40 06 of
mail wijkorrewegwijk@wij.groningen.nl