Wethouder op bezoek in de Indische Buurt en De Hoogte

Er gebeuren veel mooie dingen in de ‘Mooie Wijken’ Indische Buurt en De Hoogte. Een goed moment vond wethouder Wijkvernieuwing Roeland van der Schaaf om er een kijkje te nemen. Vrijdag 13 maart wandelde hij door de wijken. Hij bezocht Het Floreshuis, het GroenHuis, Het Pand en EdanZ. Hij maakte kennis met bewoners en initiatieven die de wijken nog mooier en leefbaarder maken voor iedereen die er woont en werkt. Belangrijk in de Wijkvernieuwing in Indische Buurt en De Hoogte is dat veel initiatieven voor en door kinderen zijn. 

Zijn bezoek eindigde in buurt- en speeltuinvereniging De Hoogte waar hij in gesprek ging met een aantal kinderen. De kinderen vertelden hem uitgebreid over de Kinderwijkstemdag die ze samen met een aantal volwassenen aan het voorbereiden zijn. 

Op zijn vraag wat zij het mooiste vonden in de wijk waren ze het eens: de speeltuin natuurlijk! Ideeën voor verbetering waren er ook. Een babyschommel en een fruitboom, het liefst met meerdere soorten fruit, stonden bovenaan het lijstje. De vragen die in verband met de tijd niet konden worden beantwoord kreeg de wethouder mee om aan de burgemeester te geven.

Natuurlijk vroegen we de wethouder naar de reactie van de burgemeester. 

“De vragen van de kinderen heb ik bij de burgemeester onder de aandacht gebracht. Ook de burgemeester is op het moment erg druk in de weer met de coronacrisis. Maar samen hebben we de vragen besproken en we kunnen nu nog niet zeggen of en wanneer er speeltoestellen bij komen. Maar we bewaren deze vragen goed! Want het is heel belangrijk om te weten wat kinderen graag in hun wijk willen.”