WelMobiel omarmt!

Nieuw initiatief van stichting WelMobiel

Stichting WelMobiel is een door de gemeente Groningen ondersteunde non-profit organisatie, die fijnmazig wijkvervoer verzorgt in de wijken Vinkhuizen, Lewenborg, Beijum, Oosterparkwijk, Hoogkerk, Korreweg en de Hoogte. Dit is belangrijk, omdat het OV dat door de wijk rijdt sterk vermindert en de kosten voor reguliere taxivervoer voor veel mensen onbetaalbaar is. Wij rijden met volledig elektrische voertuigen om bewoners te vervoeren in hun eigen wijk, maar ook naar omliggende wijken in en om de stad Groningen.

Een rit binnen uw eigen wijk voor slechts € 1,50. En als uw rit bijvoorbeeld 3 wijken beslaat, betaalt u maar € 4,50. Ondanks de lage ritprijs kunt u bij elke gemaakte rit ook punten sparen met onze groene WelMobiel Vervoerkaart. Een foldertje met inschrijfformulier is verkrijgbaar bij de chauffeur.

Reserveren kan uitsluitend telefonisch 085-7920377, wij brengen u waar u maar heen wilt, bijvoorbeeld huisarts, fysiotherapie, dagbesteding, ziekenhuis, winkelcentrum of een vriend(in) en halen u desgewenst ook weer op. WelMobiel vervoert iedereen met een mobiliteitsprobleem die vervoer nodig heeft in en om de gemeente Groningen. Met onze dienstverlening kunnen met name ouderen en minder mobiele bewoners weer onder de mensen komen. Inmiddels hebben wij aanvullend op onze auto’s, elektrische personenbussen en twee rolstoelbussen aangeschaft die binnenkort zullen worden ingezet voor groepsvervoer en het reguliere wijkvervoer.

WelMobiel Omarmt

Ondanks onze lage prijs is gebleken dat veel mensen dit niet kunnen betalen. Met ons nieuwe project ‘WelMobiel Omarmt’ komen wij op voor deze groep mensen die veelal bekend zijn bij o.a. de Voedselbank, schuldhulpverlening of financieel zeer krap zitten. Wij gaan hiervoor met behulp van onze sponsoren een voertuig inzetten. Deze mensen kunnen een speciale blauwe vervoerskaart aanvragen, waarmee WelMobiel hen volledig gratis vervoert.

Partners in “WelMobiel Omarmt” zijn onder meer, Kringloop+, MAEX en Terberg Business Mobility. Mede dankzij deze partners zijn wij in staat om onze dienstverlening ook voor de minder draagkrachtige Groningers uit te kunnen voeren. Voor het aanvragen van de blauwe vervoerskaart, zijn inschrijfformulieren verkrijgbaar bij o.a. Voedselbank, WIJ-Groningen, diverse buurthuizen of telefonisch via 085-7920377