Week van het geld

Net als eerdere jaren heeft WIJ Korrewegwijk ook deze keer weer aandacht besteed aan De (landelijke) Week van het Geld. Deze week is een initiatief van het platform Wijzer in geldzaken. Onder het motto ‘jong geleerd is oud gedaan’ wil het platform kinderen en jongeren voorbereiden op financiële redzaamheid in de toekomst. 
Arja Warris, van het WIJ team, vertelde dat er bij het jeugdwerk in De Hoogte en De Indische Buurt allerlei leuke activiteiten zijn aangeboden. Spellen, een quiz en voorlichting.

Voor de bezoekers van de WIJ Entree en het financieel spreekuur in Het Floreshuis was er een speciale editie van de Donald Duck over geldzaken. Je raadt het al Dagobert Duck, zwemmend in een zee van geld. De Groninger Krediet Bank had gezorgd voor een aantal handige en leuke gadgets, zoals ‘Gouden’ pennen en schattige spaarvarkentjes.

Bij de Entree kun je ook nu nog het gemeentelijke boekje Mooi Meegenomen 2021 afhalen. Hier staan nuttige tips in voor Groningers met een laag inkomen.
Kijk ook eens op https://www.weekvanhetgeld.nl/over-deze-week/activiteiten/ met handige tips en (gratis) thuislessen over bijvoorbeeld de hoogte van zakgeld en wat te doen als je kind 18 jaar wordt (en een verplichte zorgverzekering nodig heeft).