Wandelboekje Anno Smith gepresenteerdVrijdagmiddag 14 april kreeg Egge Knol, conservator Archeologie, Geschiedenis & Oude Kunst van het Groninger Museum,  het eerste exemplaar van het wandelboekje Op zoek naar Anno overhandigd. Dit alles tijdens een feestelijke bijeenkomst voor het beeld Stad, in de lentezon en onder veel belangstelling.

Keramist Anno Smith versierde gevels op gebouwen en maakte markante beelden en tableaus. In het boekje staat een route langs alle kunstwerken van hem die te vinden zijn in de Indische Buurt en De Hoogte. De route is gemaakt door drie Anno Smith-experts uit de wijk. Na de overhandiging liepen de aanwezigen de route onder begeleiding van deze experts. De route loopt ook langs een aantal kunstwerken, in de stijl van Anno Smith, die eerder dit jaar werden gemaakt door kinderen uit de wijk. 

De totstandkoming van het wandelboekje is een van de activiteiten die worden georganiseerd in het kader van het ‘jaar van Anno Smith’ dat plaatsvindt in de Korrewegwijk en De Hoogte. In april en mei kan de route mee worden gewandeld met een van de Anno Smith-experts. Deelname is gratis. 

Foto’s!

Wendy Bruins maakte deze serie foto’s!

Wil van Eekeren maakt de volgende foto’s

Meer info

Klik hier voor meer informatie over het boekje, de wandelingen en het jaar van Anno Smith en het programma.