VRIJDAG IN DE BUURT

Met het project VRIJDAG in de Buurt maken wij de Korrewegwijk nog leuker om in te wonen. Van samen zingen in een Meezingcafé, dansen in een flashmob in het winkelcentrum of aan de slag met graffiti om de wijk nog mooier te maken, alles is mogelijk! 

VRIJDAG in de Buurt heeft in verschillende wijken van Groningen een cultuurcoach. De cultuurcoaches van VRIJDAG zijn professionals met een hart voor cultuur. Zij brengen mensen en organisaties bij elkaar. De cultuurcoach nodigt wijkbewoners uit om nieuwe dingen te proberen op het gebied van muziek, theater, beeldende kunst, dans, poëzie en andere vormen van cultuur. De cultuurcoach van de Korrewegwijk is Magda Rozenveld, zij wil de vele talenten in de wijk een podium geven!

Magda aan het woord

Kortom kunst en cultuur bracht mensen in beweging en bieden levendigheid, geven plekken uitstraling, verrassen en dagen uit, zetten aan het denken en geven een middel om te laten zien wie je bent, om ergens bij te horen. Hier draag ik als cultuurcoach aan bij door bewoners te ondersteunen om ideeën mogelijk te maken. ‘

Cultuurcafé

De belangrijkste taak van de cultuurcoach is verbindingen leggen. Daarom zijn wij bezig met het organiseren van het Cultuurcafé. Een plek waar een groep mensen bij elkaar komt om te praten over kunst en cultuur in de wijk. Hier worden vragen gesteld als: Wat wil je doen? Wat ga je al doen? Wat heb je daarvoor nodig? En vooral, hoe kunnen we elkaar daarbij helpen.

Bewoners die een ideeën, wensen of al een plan hebben wil Magda graag spreken!


logo
Contact
Magda Rozenveld

T: 06 51 56 29 16 / 050-3051400
E: magda.rozenveld@bijvrijdag.nl


Link naar website
gids