Vacature: Wijk-energiecoach (vrijwilliger) vanaf 8 uur per week

Steeds meer mensen gaan aan de slag met het verduurzamen van hun huis of zien dat je door energiebesparing, ook geld kan besparen. De grote vraag is: hoe bespaar je geld door je huur- of koophuis te verduurzamen met kleine slimme maatregelen? Vanuit een aantal wijkinitiatieven helpen we in samenwerking met Gunneger Power en het Energieloket van de Gemeente Groningen buren met het beantwoorden van deze vraag. 

Hiervoor zijn we op zoek naar mensen die het leuk vinden wijk-energiecoach te worden! Als energiecoach help je medewijkbewoners, thuis aan de keukentafel, met mogelijkheden voor energiebesparing. En je weet, energiebesparing = geldbesparing! Deelnemers krijgen een gratis energietas met bespaarmiddelen en kunnen, als ze dit willen, iemand inschakelen die een uitgebreider en diepgaander advies kan geven. 

Voor deze vrijwilligersfunctie zoeken we buren die: 

  • een positieve bijdragen willen leveren aan het leven in de wijk 
  • raakvlak hebben met energie- en geldbesparing door verduurzaming 
  • helder kunnen communiceren 
  • zich thuis voelen om samen te werken met anderen 
  • zich willen ontwikkelen op het gebied van verduurzaming 
  • tijd en positieve energie hebben (vanaf 8 uur per week) 

Praktisch Van de wijk-energiecoach verwachten we dat je minimaal tweedagdelen (of avonden) per week beschikbaar bent voor de werkzaamheden in je eigen wijk. Dat kan alleen of in duo’s. Je kunt zelf aangeven hoeveel en wanneer je beschikbaar bent. Daarnaast worden er bijeenkomsten voor wijk-energiecoaches georganiseerd om nieuwe kennis op te doen en kennis te delen. Bovenal vinden we het belangrijk dat we een gezellige, leerzame en goed werkende groep met elkaar vormen. 

Training wijk-energiecoach. Vooraf doe je mee met de training tot wijk-energiecoach. Er is een instap training kleine maatregelen en een verdiepingstraining. Het zijn praktijkgerichte trainingen. Als vrijwilliger ontvang je een vrijwilligersvergoeding voor je werkzaamheden. Daarnaast ben je onderdeel van een leuk team dat nauw met elkaar optrekt en elkaar ondersteunt bij wat je tegenkomt in de wijk. 

In samenwerking met Grunneger Power Wijk-energiecoaches is een project van Grunneger Power en het Energieloket van de Gemeente Groningen, samen met hun maken we als wijkinitatieven de wijk-energiecoaches in onze wijk mogelijk. Vanuit Grunneger Power krijg je als wijk-energiecoach de inhoudelijke begeleiding. 

Aanmelden Belangstelling? Dan kan je een cv en/of motivatie met werkervaring mailen naar kris@goeiebuurt.nl. Als je vragen hebt, kan je ook altijd even bellen naar 06 198 48 706. 

Wijk-energiecoaches is een initiatief van de Groene Korrewegwijk, Bewonersplatform de Hoogte, GoeieBuurt, Het GroenHuis Wijkwerkplek, Vrouwencentrum Jasmijn Groningen, het WOK, BSV de Hoogte, Grunneger Power, Mooie Wijken en het Energieloket gemeente Groningen

E: kris@goeiebuurt.nl
T: 06 198 48 706