Uitslag Wijkstemdag Mooie Wijken

Zaterdag 22 oktober konden bewoners uit de Korrewegwijk en De Hoogte weer stemmen op de beste ideeën voor hun wijk, ingediend door medewijkbewoners. In totaal brachten 300 bewoners hun stem uit in beide wijken. De bewoners mochten medio juli t/m eind september ideeën inbrengen om de wijk mooier, netter, veiliger en gezelliger te maken. De indieners promootten vervolgens hun verkiesbare ideeën enthousiast in hun wijk en riepen buurtbewoners op om te komen stemmen.

Alle bewoners van 12 jaar en ouder konden stemmen op de ingediende ideeën. Voor het realiseren van de plannen stelde de gemeente in totaal €20.000 beschikbaar. In De Hoogte kon men stemmen op acht verschillende ideeën en in de Korrewegwijk waren er tien ideeën waarop bewoners hun stem konden uitbrengen. 

Het was een gezellige drukte in Het Floreshuis en BSV de Hoogte afgelopen zaterdagmiddag. In beide locaties liepen wijkbewoners vanaf 13.30 uur binnen. Na een centrale opening presenteerden en promootten de indieners hun ideeën. Angeliqe van Alteren van BSV de Hoogte: ‘De indieners van de ideeën presenteerden uitgebreid hun plannen met bijvoorbeeld maquettes, filmpjes, planten. Ze hadden zelfs ook hapjes klaargemaakt.’ De sfeer was gezellig en mensen waren erg enthousiast. Angeliqe: ‘Onder het genot van een hapje en een drankje werden er onderling leuke gesprekken gevoerd en waren er mensen die aanboden om bij de uitvoering van bepaalde ideeën te helpen’. Vervolgens stemden de bewoners op hun favoriete ideeën. In De Hoogte brachten 86 bewoners hun stem uit. De grote winnaar in De Hoogte is het idee voor de binnenplaats van de Cortinghlaan. Die gaat binnenkort samen met bewoners en kinderen opgeknapt worden met speelattributen zodat de kinderen uit de buurt gemotiveerd worden om buiten te blijven spelen ook als het donker is. 

In de Korrewegwijk stemden ongeveer 200 bewoners op hun favoriete ideeën. Het idee ontmoetingen voor en door jeugd kreeg de meeste stemmen. Dat betekent dat er binnenkort regelmatig activiteiten georganiseerd gaan worden door en voor tieners, zodat ze elkaar kunnen ontmoeten zonder dat ze daar hun telefoon voor nodig hebben.

Foto’s wijkstemdag

Korrewegwijk:

Foto’s van de wijkstemdag in Het Floreshuis (Korrewegwijk.)
Fotograaf: Wendy Bruins

De Hoogte:

Foto’s wijkstemdag in BSV de Hoogte (De Hoogte).
Fotograaf: Sylvia de Wal