U en de Buurt

Wie is U en de Buurt?

Wij zijn een groepje medebewoners werkzaam bij GoeieBuurt en benieuwd naar wat er in de buurt leeft en wie er woont.

  • Hoe woon in jouw buurt, straat of huis? 
  • Voel je je hier thuis?
  • Heb je ideeën voor jezelf of misschien voor de buurt? 
  • Woon je hier over 5 jaar nog of ben je dan verhuisd? 

Door langs de deuren te gaan verbinden we de wijk aan elkaar. Dit kan op allerlei manieren. Van een serieuze hulpvraag tot een mooi aanbod, van leuke, slimme en mooie ideeën voor je straat tot iets waar je al langer mee rondloop maar niet weet waar je moet beginnen. 

Tijdens de gesprekken ontstaan er allerlei mooie verbindingen. Als lopers weten we veel van de wijk, wat er speelt en mogelijk is. We luisteren naar verhalen, zowel persoonlijk als over de buurt. Zo nodig helpen we verder of komen we later terug voor een kop koffie. 

Zo was er eens een buurman die graag Engels wilde leren. Een van zijn buren wilde dit ook graag leren maar ze kende elkaar niet. Eén-plus-één is twee! Of een bewoner die eerst alleen thuis zat maar nu actief is met allerlei dingen in de wijk. Of wat dacht je van een bewoner die nadat we zijn prachtige striptekeningen zagen nu een vaste rubriek in de wijkkrant heeft of toen bewoners nadat we bij ze hebben aangebeld barbecues zijn gaan organiseren in de straat. 

Dit is onze kracht. Doordat we de verhalen van mensen horen weten we wat er speelt en kunnen nieuwe verbinden worden gelegd. Zo nodig helpen we mensen verder met zowel hun ideeën als hun vragen. We geloven dat dit de manier is om als bewoners onze wijk nog mooier, leuker en beter te maken.  

Het kan dus zijn dat we binnenkort bij jou voor de deur staan! Je herkent ons aan onze groene truien en als het niet zulk lekker weer is regenjassen met GoeieBuurt erop.

Wil je al eerder met ons in gesprek?
Je kunt ons bereiken via het contactformulier op de website van GoeieBuurt of bellen met 06 – 198 487 06.
Of kom langs tijdens het koffie-uurtje in Het Floreshuis (Floresplein 19) op donderdag van 10.00 tot 11.00 uur.


Contact
GoeieBuurt
Floreshuis, Floresplein 19
9715 HH Groningen

Dinsdag en donderdag: 9:00–14:00

06-19848706
info@goeiebuurt.nl
W https://www.goeiebuurt.nl


gids