STUDIO DRAADKRACHT

Studio Draadkracht biedt een textielwerkplaats en naaiatelier waar alle faciliteiten op textielgebied aanwezig zijn. Iedereen kan hier zelfstandig of onder begeleiding aan de slag met naaien, haken, breien en meer

Studio Draadkracht is een sociale onderneming en is een initiatief van 5 vrouwen die een passie hebben voor textiel en deze graag met anderen willen delen. De stichting is opgericht in februari 2016.

Voor iedereen
Met iedereen bedoelen we ook iedereen: jong, oud, beginner, gevorderd, particulieren, professional, hobbyist, ondernemer, docent, kunstenaar zonder eigen atelier en personen met smalle of gevulde beurs. Maar ook groepen zoals vriend(inn)enclub, afdelingsteam, toneel-, dansvereniging, kinderclubs, studentenvereniging, enzovoorts.

Onze missie

De stichting rust op 4 peilers te weten:​

Leren en inspireren
We willen mensen technieken en vaardigheden aanleren op het gebied van textiele werkvormen en hen inspireren tot creatieve bezigheden door het organiseren van inloopcafés, cursussen, workshops, groepsuitjes en events.

Faciliteren
Wij faciliteren mensen bij het toepassen van oude en nieuwe textiele ambachten doordat zij gebruik kunnen maken van een goed geoutilleerde textiel werkplaats en door de deskundigheid van vrijwilligers en docenten die in de studio aanwezig zijn.

Participeren
Wij bevorderen de participatie door een inspirerende en gezellige ontmoetingsplek te creëren en door vrijwilligerswerk en werkervaring aan te bieden. Voor sommige personen bieden we op deze manier een voor hen zin- of betekenisvolle bezigheid.

Produceren
We willen mensen de mogelijkheid bieden om producten bij ons te maken en te verkopen. 

Wij willen met het bovenstaande (verborgen) talenten van mensen op het gebied van textiele werkvormen tot hun recht te laten komen en hen hieraan plezier laten beleven.

Wat bieden we?

 1. Diverse inloopmogelijkheden zoals:
 • Naaicafé
 • Verstelcafé
 • Haak en breicafé
 1. Cursussen zoals:
 • Beginnerscursus naaien, haken, breien
 • Naaicursus
 • Lockcursus
 • Zeefdrukken op textiel
 • Patroontekenen
 1. Groepsuitjes zoals babyshower en kinderfeestjes. Vanwege corona organiseren we dit momenteel niet.
 2. Verstelwerkzaamheden
 3. Kleding op maat
 4. Naaiwerkopdrachten met een beperkte oplage zoals simpele rugzakjes voor kids, ballen voor blikgooien, portemonnaie van gebruikt plaid, slinger met vlaggetjes, etui’s en tassen
 5. Verhuur van het atelier
 6. Sociaal activeringsproject waarbij deelnemers o.a. leren naaien, elkaar ontmoeten, producten maken en verkopen, naaiwerkopdrachten uitvoeren

logo
Contact

Oosterhamriklaan 181
9715 PC Groningen


T: 050 - 750 62 51 / Buiten kantoortijden: 06 - 441 282 22 (Ester Koot)
E: info@studiodraadkracht.nl

gids