SportCentrum Noord

Op donderdag 11 november heb ik een gesprek met Agnes, voorzitter van de stichting: SportCentrum Noord, Van der Hoopstraat 6, De Hoogte. Het Centrum biedt overdag op een laagdrempelige manier cursussen op het gebied van sport en weerbaarheidstrainingen. Gezelligheid en veiligheid, voor jong en oud staat voorop.

Nu

Naast het reguliere aanbod in de avonduren (schermen, taekwondo en kickboksen) richt het Sportcentrum zich overdag op de meest kwetsbare wijkbewoners. Centraal staat de aandacht voor het individu. Het ontdekken van je eigen kwaliteiten, talenten en kracht en/of het verhogen van je weerbaarheid. Op wat de mensen zelf willen wordt het aanbod aangepast. Want het doel is om zo veel mogelijk mensen in beweging te krijgen. 

Toekomst

Er zijn volgend jaar plannen voor een grotere keuken, Yoga en valtraining voor senioren. Ook het aanbod aan fitness wordt uitgebreid. Met bijzondere aandacht voor de oudere inwoners. Er komt een Gezonde Huiskamer voor de buurt en een speciale mannen huiskamer.

Bij de individuele aanpak in coronatijd hoort ook een veilige omgeving, zo worden de groepen strikt gescheiden. Daar waar nodig wordt het aanbod aangepast om mensen te kunnen laten blijven sporten en te bewegen. Agnes is er trots op dat de activiteiten zoals boksen, vorig jaar in de openlucht onder het afdak, door konden gaan.

Door Herman Beens

SportCentrum Noord,
Van der Hoopstraat 6
Facebook: @GroningenSportCentrumNoord
Mail: info@sportcentrumnoord.nl