Samen aan de slag

Op donderdag 28 oktober gaan we in Mooie Wijken weer samen aan de slag! Zo maken we samen het wonen en werken in de wijk nog mooier, beter en leuker. En deze keer doen we dit live in Het Floreshuis (Floresplein 19).

Graag willen we weten waar iedereen op dit moment mee bezig is, wat voor een mooie ontwikkelingen er gaande zijn in Mooie Wijken en hoe het met iedereen gaat!

Hieronder is een korte beschrijving van het programma te zien. Je kunt je voor een presentatie (ronde 1) van 14:30 uur tot 15:15 uur en een workshop (ronde 2) van 15:45 uur tot 16:30 uur aanmelden.

Om je aan te melden klik je eerst in ronde 1 en vervolgens in ronde 2 op de presentatie van je keuze. Als je klikt ga je naar een volgende pagina die een ticket voor je aanmaakt.


LET OP: vol = vol.

Programma

Tijd ActiviteitOpgeven
14:00 – 14:15Inloop
14:15 – 14:30Welkom door Gijs Jansen
14:30 – 15:15Ronde 1 presentatiesJA, zie hieronder
15:15 – 15:45PAUZE & standjes
15:45 – 16:30Ronde 2 presentatiesJA, zie hieronder
16:30 – 17:00Afronding & standjes

Presentaties; klik je favorieten aan en reserveer je plek!

Je kunt één presentatie in ronde 1 kiezen en één presentatie in ronde 2. Als je op je keuze klikt dan kom je in een ticketomgeving, vul je gegevens in en je bent aangemeld!

Ronde 1 14:30 – 15:15 uur
PresentatieSpreker


KinderDromen Durven Doen: tienerdromen en talentontwikkeling
Kinder Dromen Durven Doen, hoe is het ontstaan? Hoe is het gegroeid tot wat het nu is. Welke spinn-off is er ontstaan het afgelopen jaar?
Jan Waanders, Iris ten Böhmer, Leanna van Dijken

Burenmatch
U en de Buurt match vraag en aanbod van bewoners die ze aan de deur ontmoet hebben. Neem een kijkje in hoe ze het doen en laat je inspireren door een aantal mooie succesverhalen. 

Kris Holwerda & Agnes Scholten
Wijkwerkbedrijven: Groenhuis, Sportcentrum Noord en Floreshuis geven een update over lopende projecten en leggen uit welke stappen ze willen ondernemen om samen met partijen uit de wijk tot een gedeelde visie te komen als het gaat om op een blijvende, bestendige en duurzame manier te werken aan banen en participatie.
Wil je je laten informeren en verkennen of wil je meedoen, wees welkom!

Lily Lanser & Gijs Jansen

Samen Schuldenvrije wijk De Hoogte: Wat doen we, hoe is onze werkwijze en enkele voorbeelden uit de praktijk. Daarna gaan we in gesprek over hoe wij ons aanbod beter afstellen op de doelgroep zodat het bereik groter en beter wordt
Sebastiaan Haijkens
Ronde 215:45 – 16:30 uur
PresentatieSpreker

Terras voor de wijk aan Het Floreshuis: Help mee met met het ontwerpen van het nieuwe terras van Het Floreshuis.
Michel Spekreijse 
Doen wint van praten: Mental Core is een interventie die gericht is op gedragsvernieuwing. Volgens de visie van Mental Core kunnen mensen hun gedrag vernieuwen door buiten huncomfortzone te stappen. Buiten de comfortzone vertonen mensen namelijk primair gedrag. De coaches zetten out of comfort beweeg en spelvormen neer waarin de deelnemer primair gedrag vertoond, de coaches maken dit primair gedrag bespreekbaar waardoor de deelnemer inzichten krijgt.  Een belangrijk onderdeel van het hoofddoel  is dat de deelnemer  letterlijk ervaart en voelt wat de uitwerking is van zijn gedrag tijdens de oefening. Vaak is dit gedrag wat de deelnemer in het dagelijks leven ook laat zien maar waar ze zich niet bewust van zijn.  Nadat de deelnemers inzicht hebben gekregen in hun primaire gedragingen, oefenen enbewegen de deelnemers naar het voor hen gewenste nieuwe gedrag.!
Robin Kleian
Korrewegwijk en De Hoogte letterlijk in beweging!
Samen met jullie gaan we graag de uitdaging aan om de behoefte van de bewoners uit te wijk op te halen op het gebied van mentale en fysieke gezondheid en dit te verduurzamen in de wijk.
Chantal Molanus
Binden en boeien van medewerkers en vrijwilligers
Ben je trots op jouw organisatie waar je voor werkt en krijg je er genoeg voor terug?
Hoe zit het met drijfveren?

Na een uitleg wat binden en boeien is, gaan we kijken wat je ermee kunt.
Stef Driessen