Paas-actie GoeieBuurt

Het was eigenlijk een soort last minute actie. Vanuit het GoeieBuurt-team hadden een paar bewoners bedacht dat het leuk zou zijn om even de mensen op te vrolijken in deze bizarre dagen. Hoe? Oh, aan ideeën, acties en verkleedpakken is er nooit een te kort bij ons. Het ging nu eerder om de vraag wat gaan we precies doen en wie willen er in die paashaas pakken? We hadden gauw 3 winnaars: Joost, Svea en ik zelf!

In de ochtend trek ik met veel enthousiasme mijn Hollandse boerinnenpak aan: mijn blauwe overalls, bloemetjes blouse, mijn rode boeren zakdoekje om mijn nek en blauwe witte tegel cap. Ik ben klaar om met 2 paashazen de wijk in te gaan. We gaan tulpen en paaseitjes voor de deuren neerleggen en vlak voor vertrek bellen we nog snel aan zodat we die 1,5 meter afstandsregel goed kunnen respecteren.

Ik steek de Bedumerweg over op mijn fiets en de automobilisten zien mij waarschijnlijk aan voor een verdwaald studente op weg naar een ontgroening om bij het dispuut te mogen. (Gaan die dingen nog door tijdens deze dagen? Misschien wel als je het alleen uitvoert en de beelden online zet). Hoe dan ook, ik fiets verder naar mijn haasjes. Nadat we de bakfiets gevuld hebben met tulpen en paaseitjes, trekken zij nog even hun pakken aan en mag het zweten beginnen (die pakken zijn warmer dan ze lijken).

De actie begint meteen al goed. We komen bij het Floresvijver een mevrouw tegen die we blij maken met een tulpje, wat chocolade eitjes en een klein flyertje met uitleg over deze actie. Zij vertelt ons dat ze graag een concertje zou willen organiseren bij de vijver met muzikanten uit de buurt en zal ons daarover contacteren. Double thumbs up!

We fietsen zwaaiend weg en zetten de actie voort op het Floresplein en aan de Bedumerweg. Onderweg vele vrolijke, verraste gezichten. Het begint meestal met een “huh, wat nou weer?”,  gevolgd met een “Oh, chocola en tulpen!”. En na het lezen van de flyer, even rond kijken op straat en de paashazen spotten, komt er een zwaai met een volle glimlach.

Een mevrouw riep nadat we aan hadden gebeld: “Jaaaaaaaaaaa, het is al goed!!”. Ze deed de deur open: “Oh sorry ik dacht dat het weer de buurvrouw was, wat leuk dit allemaal!” Ik schoot er van in de lach en zij ook. Dit was de snelste “van frons naar een glimlach” reactie van de dag.

De actie ging op de 2e paasdag verder, het boerinnetje werd vervangen door een 3e paashaaspak. Het idee was zeer geslaagd, voor degene achter de deur en ook zeker ook voor ons om al die blije gezichten te mogen zien.  Ook werden we gebeld door een mevrouw die ons wilde vertellen dat ze erg geraakt was door de actie. Een meisje vroeg Ronald, die de 3e paashaas was: “Ben jij echt de Paashaas? Hij is nog nooit eerder bij ons langs geweest!”.

Daar doen we het voor, mensen!

We hebben de smaak te pakken en denken erover na om op deze manier in de wijk actief te blijven en de mensen te ondersteunen waar het nodig is. Heb je zelf ook leuke ideeën voor de wijk en kunnen we je als medebewoners helpen om die waar te maken?

Mail on via parisa@goeiebuurt.nl

Groetjes,

Parisa Amin, GoeieBuurt

GoeieBuurt
Floreshuis, Floresplein 19
9715 HH Groningen

Dinsdag en donderdag: 9:00–14:00

06-19848706
info@goeiebuurt.nl
W https://www.goeiebuurt.nl