Nieuwbouw Korreweg – Antillenstraat

Door Bernadette van Leeuwen

Wat als nieuwbouwproject in december 2020 begon is in november 2022 opgeleverd. Geheel volgens planning. Het heeft de nodige overlast veroorzaakt bij de buren en dat was geen pretje. Wonen in de stad betekend flexibel moeten zijn! Op drie januari 2023 is er openhuis en ik ga er een kijkje nemen. ’n Soort gluren bij de buren. Het hoogste gebouw is twaalf en staat aan de Korreweg de laagste vier verdiepingen hoog en staat aan de Antillen straat. Het zijn twee- en driekamerappartementen voor de sociale huur. Ik bekijk diverse appartementen op verschillende hoogtes, de meeste met een heel fraai uitzicht. Die verschillen in grote zijn van ca. vijftig tot negentig m2.

De gebouwen zijn energie neutraal dat wil zeggen: gasvrij, op het dak liggen zonnepanelen. De appartementen worden verwarmd door een warmtepomp en een warmte-terugwin-systeem. Ik denk dat de bewoners dat terugzien in hun energienota.
Weken later stroomt het gebouw vol met nieuwe bewoners, verhuisauto’s rijden af en aan. Het zal wel meer reuring geven straks als het weer beter wordt.

Ik wens de nieuwe bewoners veel woonplezier in de Korrewegwijk!