Mantelzorgkaart aanvragen

Bericht van Humanitas

Mantelzorgers bieden langdurige hulp en zorg aan een naaste. Daarbij is het belangrijk om sociale contacten te onderhouden, hoe moeilijk dat soms ook is. De gemeente Groningen waardeert de zorg en inzet die mantelzorgers geven en laat dit onder andere blijken door het verstrekken van de mantelzorgwaarderingskaart. De kaart kan aangevraagd worden bij het Steunpunt Mantelzorg van Humanitas.


De mantelzorgkaart bestaat uit zes coupons, die gebruikt kunnen worden om te ontspannen, iets leuks te ondernemen of een verrassing op te halen. Met dank aan de deelnemende bedrijven en ondernemers die ook dit jaar weer klaar staan voor mantelzorgers.

Mantelzorger? Maak je kenbaar!
Het Steunpunt Mantelzorg doet hierbij weer een oproep aan mantelzorgers die wonen in de gemeente Groningen om zich te melden bij het Steunpunt en de Mantelzorgkaart aan te vragen. Een oproep die in het verleden duidelijk succes heeft gehad, vertelt Maaike Louwsma, projectcoördinator van het steunpunt. “We nodigen mensen van harte uit om zich kenbaar te maken als mantelzorger. Veel mantelzorgers trekken pas aan de bel als de zorg hun over de schoenen loopt. Maar juist vroegtijdig stilstaan bij je eigen situatie en grenzen kan helpen om beter in balans te blijven. Het Steunpunt is er voor een luisterend oor of om mee te denken over praktische hulp en steun. Als mensen zich bij ons inschrijven, ontvangen ze naast de mantelzorgkaart ook regelmatig nieuws, informatie en uitnodigingen voor activiteiten die we organiseren.” Meer over het Steunpunt weten? 

Bekijk onze website: www.humanitas.nl/groningen/steunpuntmantelzorg

Mantelzorgkaart aanvragen
De Mantelzorgkaart is voor mantelzorgers die wonen in de gemeente Groningen. Aanmelden als mantelzorger en de kaart aanvragen kan op 3 manieren*:

www.humanitas.nl/groningen/aanvraag-mantelzorgkaart

  • Bellen met Humanitas: 050 -312 60 00.

*Mantelzorgers die al staan ingeschreven moeten jaarlijks de kaart opnieuw aanvragen.