Ludieke campagne daagt jou uit: maai geen gras in mei

Duurzaam Groningen daagt inwoners van de gemeente Groningen uit om in mei hun gras niet te maaien met de ludieke campagne: ‘Red de planeet, op je luie ….’. Zij steunt hiermee het landelijke initiatief ‘Maai Mei Niet’. Inwoners die niet maaien worden opgeroepen om het aantal m2 van hun grasmat op te geven en bouwen zo mee aan de grootste grasmat van Groningen. Daarnaast kunnen ze een tuinstoel winnen.

Ook de gemeente zelf doet mee. Wethouder Natuur en Ecologie, Kirsten de Wrede: “Een maand niet maaien kan voor wel tien keer meer bijen zorgen. En die bijen zijn belangrijk voor zo’n zestig procent van onze voedselgewassen. Daarnaast zorgt langer gras voor minder droogte en warmte. Zo zitten we er dus koeler bij deze zomer.” En voor inwoners die hun grasmat niet willen laten staan? “Je kunt er ook voor kiezen om niet alles te maaien, of niet alles tegelijk, dat helpt ook enorm,” sluit de Wrede af.

Inwoners die meer willen weten kunnen daarvoor terecht op de website van Duurzaam Groningen www.duurzaamgroningen.nl/acties/maai-mei-niet, het duurzaamheidsplatform van de gemeente Groningen.