Ludieke aftrap campagne ‘Deel je zorg’ voor mantelzorgers

Dinsdag 20 oktober was de start van de campagne ‘Deel je zorg, laat weten dat je er bent’. Met deze campagne worden mantelzorgers aangesproken die nog niet staan ingeschreven bij het Steunpunt Mantelzorg van Humanitas. Zij krijgen de boodschap: ‘Laat weten dat je er bent en ontvang alsnog de Mantelzorgwaarderingskaart en een tas boordevol informatie’.
Wethouder mevrouw Inge Jongman overhandigde de eerste twee tassen persoonlijk (op afstand) aan twee mantelzorgers. 

Geflankeerd door een tweetal jongleurs die probeerden alle ballen in de lucht te houden, riep de wethouder mantelzorgers op om het Steunpunt Mantelzorg te leren kennen. Het Steunpunt ziet vaak gebeuren dat mantelzorgers te veel ballen in de lucht willen houden en daarbij zichzelf wegcijferen. Mensen die langdurig voor iemand anders zorgen, hebben soms zelf ook even een steuntje in de rug nodig. Het Steunpunt informeert, organiseert bijeenkomsten, houdt persoonlijk contact met mantelzorgers en denkt met hen mee bij het organiseren van praktische hulp. ‘Laat dus als
mantelzorger weten dat je er bent, zodat het Steunpunt je op de hoogte kan houden,’ is de boodschap. De mantelzorgers die al wel bekend zijn bij het Steunpunt Mantelzorg ontvangen dit jaar rondom de Dag van de Mantelzorg op 10 november een verrassing per post. Helaas kan vanwege de coronacrisis de geplande theatervoorstelling niet doorgaan.
 
Inwoners van de gemeente Groningen die langdurig voor iemand anders zorgen en nog niet bekend zijn bij het Steunpunt kunnen contact opnemen met Steunpunt Mantelzorg. Zij ontvangen dan een Mantelzorgtas boordevol informatie en leuke attenties waaronder de Mantelzorgwaarderingskaart. 

Aanmelden kan via www.humanitasgroningen.nl of via telefoonnummer:
050-312 60 00 of scan de QR code.