Korrezon

Dat de festivals er in de wijken dit jaar helemaal anders uit zijn komen te zien, is geen verrassing meer. Het coronavirus trok een streep door het jaarlijkse Korrezon festival voor de Korrewegwijk en De Hoogte. De trekkers van dit festival hebben toch een manier gevonden om wijkbewoners in deze donkere tijden een hart onder de riem te steken met een ludiek, creatief en coronaproof programma. Het Floreshuis, GoeieBuurt en Vrijdag in de Buurt hebben de handen ineen geslagen en organiseren in de periode van november 2020 tot en met mei 2021 een buurtfestival met een zeer gevarieerd programma voor en door de wijk.

Kom je ook? Lees onder de poster het hele programma!

Programma Korrezon

Reizend wijkdagboek 

Van november tot en met 1 mei zal er een dagboek door de wijk reizen. Bewoners mogen hun dromen en verhalen die raken, schuren en verbinden vastleggen in een groot gezamenlijk dagboek. Samen leggen we de geschiedenis vast, vanuit de vele dagelijkse gebeurtenissen in de levens van onze wijkbewoners.
In mei 2021 komt het wijkdagboek in het café van het Floreshuis te liggen ter inzage.
Wil je ook meedoen? Mail naar Gijs, g.jansen@floreshuis.nl.

Kleurrijke vlaggenlijn van wol, haak mee! 

Wat is er mooier dan om in deze wintermaanden de buurt te versieren met een zelfgemaakte vlaggenlijn? Samen met Studio Draadkracht en Hamrikheem haken we, van november t/m april, een slinger om elke activiteit op te vrolijken. Of om uit te delen aan bewoners die wel een klein feestje kunnen gebruiken in deze tijd. Haak je aan? Haak mee! Voor info en aanmelden: Magda.rozenveld@bijvrijdag.nl.

Stuur een brief voor iemand die je lief hebt 

Liefde is er om te delen, zeker nu. Daar helpen de Liefdesbodes je graag bij op 17 november en 24 november. Al fietsend door de wijk schrijven ze vanuit hun mobiele liefdesbakfiets berichten op bestelling. Wil je aan iemand laten weten dat je van hem of haar houdt? De bodes schrijven op hun typemachines een brief namens jou! Zij zorgen voor de verzending. Als het dichtbij is doen ze dit zelfs hoogstpersoonlijk. Laat ons weten aan wie jij graag een brief stuurt? Voor meer informatie mail naar ietaberghuis@hotmail.com

Raamexposities

Ontdek tussen 15 januari en 1 maart hoeveel kunstenaars er in de wijk wonen door de creatieve wandeling te lopen. Nu kunstenaars in tijden van corona niet kunnen exposeren wordt er een alternatieve expositie georganiseerd voor zowel amateurs als professionals. Hang je schilderij voor het raam of stel je kunstwerk tentoon in je vensterbank! Verkopen mag. Er wordt een plattegrond gemaakt waar de mooie werken te bewonderen zijn. Meld je aan voor 1 december en mail je naam, adres, telefoonnummer en twee regels tekst over je werk naar Magda.rozenveld@bijvrijdag.nl.

Wil je weten waar de kunstwerken allemaal te bewonderen zijn? Klik dan hier om de wandelkaart te bekijken en eventueel te downloaden.

Humans of Korrewegwijk

In januari is er een bijzondere expositie met foto’s van wijkbewoners te bewonderen in de etalage van het Floreshuis. Fotograaf Marcus Clark gaat de wijk in op zoek naar markante buurtbewoners. Hij maakt mooie portretten van hen en vertelt wie zij zijn. Het resultaat geeft een kleurrijk beeld van de bewoners en de buurt waarin we wonen. Kom je kijken wie er in jouw buurt woont? Voor informatie mail: kundien.van.loo@groningen.nl.

Studenten Minerva portretteren wijkbewoners

Er zijn niet alleen foto’s van wijkbewoners te zien, maar ook geschilderde portretten. Acht studenten van kunstacademie Minerva portretteren van februari t/m april mensen uit de wijk, onder begeleiding van Herman van Hoogdalem. Ze nodigen bewoners uit hun levensverhaal aan het portret toe te voegen. Vanaf eind februari zijn de eerste portretten te zien in de etalage van het Floreshuis. Er worden elke week nieuwe portretten toegevoegd. Na de tentoonstelling krijgen de deelnemers het portret mee naar huis. Voor meer informatie mail naar ietaberghuis@hotmail.com.

Knutselpakket kinderen: kerstvensters

Voor de kinderen in de wijk worden in knutselpakketjes gemaakt om thuis mooie kerstversieringen van te kunnen maken. Zo brengen we samen de ramen in de wijk in kerstsferen. In de pakketjes zit karton, vloei/transparant papier en inspirerende voorbeelden. Op een dit filmpje is te zien hoe je deze kerstversieringen kan maken. Meer weten? mail naar Magda.rozenveld@bijvrijdag.nl.

Wandelen door de wijk om kerstvensters te kijken? Ga dan langs het Floreshuis om een aantal kerstkaartjes van wijkdichter Charlotte Beerda op te halen. Misschien kan je dit kaartje bij een wijkbewoner met een lieve groet door de bus doen. We willen graag met elkaar in contact blijven en zo kan iedereen meedoen. Voor vragen kan je mailen met. Magda.rozenveld@bijvrijdag.nl

Aanmelden: