‘Koken is mijn ding, papierwerk niet’

Precious Dafe (35) heeft een droom: ze wil in de toekomst graag een eigen restaurant beginnen. Haar specialiteit: de Nigeriaanse keuken. Met hulp van WijkWerkZaken is ze aardig op weg om die droom te verwezenlijken.

Ruim twintig jaar geleden komt Precious als vluchteling uit Nigeria in Nederland terecht. Na allerlei omzwervingen belandt ze in Groningen. Via de sociale dienst werkt ze eerst een tijdje in het naai-atelier bij Van Hulley, een werk-leer traject voor nieuwkomers.

“Daarna ben ik een koksopleiding gaan doen op de Culinaire Vakschool. Zo kwam ik er achter dat mijn passie bij het koken ligt.”

Eigen bedrijf

Na stages in de keuken van Het Floreshuis en het Martini Ziekenhuis vat Precious het idee op om een eigen bedrijf te starten. Ze komt in de PTO regeling van de sociale dienst -waarbij je part-time kunt ondernemen- en schrijft zich in bij de Kamer van Koophandel.”Ik wilde een kookbedrijf starten waar mensen eten konden afhalen. Maar toen kwam de coronacrisis. Daardoor kwam mijn bedrijf niet van de grond.”

Nieuwe start

Maar Precious geeft haar droom van een eigen bedrijf niet op en komt in contact met Parisa Amin van WijkWerkZaken.

“Parisa helpt me om mijn idee vorm te geven. Ze vraagt me wat ik wil, hoe ik dat kan bereiken en hoe ik kan groeien.”

Precious heeft door haar verleden niet zo goed leren lezen en schrijven. “Dat is lastig voor me. De regels van de overheid waren ook niet altijd duidelijk. Parisa helpt me daarbij, maar ook met administratieve zaken. Ik wist bijvoorbeeld niet hoe je een factuur schrijft. Koken is mijn ding, papierwerk niet.”

Precious Taste

Inmiddels geeft Precious met veel plezier kookles aan kinderen op een basisschool en werkt ze part-time bij een supermarkt. Op zaterdagen kookt ze bij buurtcentrum Tuinpad in Paddepoel. En met de hulp van WijkWerkZaken werkt ze verder aan haar eigen bedrijf met de naam ‘Precious Taste’: ”Ik kook veel met verse groente en met yam, een knol die een beetje op een aardappel lijkt. De Nigeriaanse keuken is zo lekker en gezond!”

Wil je meer informatie?

www.wijkwerkzaken.nl

info@wijkwerkzaken.nl

Of bel:  Parisa   06 – 19 94 72 07

              Jako      06 – 28 12 09 00