Onze WereldKrant

Informatie

Redactie Kinderkrant
Laila, Xianthé, Enola, Ubaida, Fatouma, Noémie en Judith
info@mooiewijken.nl

 


Een krant voor en door kinderen!

De kinderen in De Hoogte en de Korrewegwijk krijgen een eigen krant, gemaakt voor en door kinderen uit deze wijken. Een krant vol met interessant nieuws voor de kinderen en natuurlijk ook met dingen die zij leuk vinden om te weten en te doen.

De redactie
De redactie bestaat uit een aantal enthousiaste meiden: Laila Binesari, Xianthé Wolthers, Enola Weert, Ubaida Hussein, Fatouma Benta Jollah en Judith-Bonga Sandele en Noémie Haakmat. 

Dinsdagmiddag 8 december kwamen ze voor het eerst bij elkaar. Ze maakten kennis met elkaar en spraken over hoe zij vinden dat de krant er uit moet komen te zien. En ze vertelden wat ze zelf graag zouden willen doen voor de krant. Ze bedachten al een aantal onderwerpen en rubrieken er in ieder geval een plek moeten krijgen. Genoemd werden o.a. moppen, nieuws uit de wijken, informatie voor zowel jongens als meisjes, een strip, horoscoop en sport. De eerste krant verschijnt in de week voor de meivakantie.

Heb je een idee?
Heb jij een idee voor de krant? Een onderwerp, een rubriek of wat anders? Of heb jij een idee voor een naam? Laat het ons weten! Mail het naar info@mooiewijken.nl. Wij zorgen dan dat het bij de redactie terecht komt.

Of wil je meedoen?
Dat kan! Zit jij in groep 6, 7 of 8? Hou jij bijvoorbeeld van het bedenken van onderwerpen, het schrijven van stukjes, interviewen, fotograferen en/of het tekenen? Stuur dan een mail naar info@mooiewijken.nl, dan nemen wij contact met je op. 

Het maken van deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Groningen en organisaties uit Mooie Wijken waaronder GoeieBuurt, Speeltuinverenigingen Dib en De Hoogte, Up to Us en Het Pand.