Kinderen gezocht voor redactie kinderkrant

Zit jij in groep 6, 7 of 8 en droom jij ervan mee te werken aan het maken van een krant? Een krant voor en gemaakt door kinderen? 

Dan is dit je kans! 
Wij zoeken kinderen die samen met andere kinderen in De Hoogte en de Korrewegwijk meerdere kranten gaan maken. De krant gaat over van alles wat er speelt en wat leuk is voor kinderen om te weten en te doen in de wijk. 

Redactie
Samen met andere kinderen zit je in de ‘redactie’ van de krant. Jullie bepalen je eerst hoe de krant er uit komt te zien en hoe de krant gaat heten. Dat is natuurlijk heel belangrijk!
Bij elke krant die jullie maken, bepalen jullie zelf de onderwerpen van de krant en wie wat gaat doen. 

We zoeken dan ook kinderen die blij worden van het bedenken van onderwerpen, het schrijven van artikeltjes, het interviewen van mensen, fotograferen van mensen en bijzondere dingen in de wijk of kinderen die houden van het tekenen van bijvoorbeeld een strip. Of misschien wil jij graag iets anders doen wat ook handig is voor het maken van een krant!

Kennismaken
Heb jij daar tijd voor en zin in? Kom dan met ons en de andere kinderen kennismaken op:

Dinsdag 8 december: 15:30 – 16:30 uur 

Speeltuin DIB/Het Pand
Madoerastraat 16 
9715 HG Groningen

Je krijgt dan meer informatie en we kijken wie wat kan gaan doen. Wanneer er heel veel kinderen komen zullen we een aantal kinderen kiezen.

Kom je? 
Stuur dan een mail met je voor- en achternaam naar info@mooiewijken.nl.

We ontmoeten je graag!

De kinderkrant wordt georganiseerd door:
Kinderdromen, Durven, Doen
Mooie Wijken
Jij en de Buurt
Speeltuinverenigingen DIB en BSV De Hoogte

info@mooiewijken.nl