KinderDromen Durven Doen

Dromen met je ogen open

Ze hebben hun dromen laten vangen in de dromenmachine. Dromen voor zichzelf, familie of voor de wijk. Het mag en kan allemaal! De een droomt ervan profvoetballer te worden omdat je met het geld dat je daarmee verdient wel hele mooie en belangrijke dingen kunt doen voor andere mensen. De ander droomt van onsterfelijkheid. Alle dromen gaan over een betere toekomst voor iedereen. Betere huizen, meer natuur en meer leren op school.

Een kasteel in de Korrewegwijk, een gezamenlijke droom

Niet voor prinsen en prinsessen, maar voor iedereen. Ook voor mensen zonder huis. In dat kasteel komt een restaurant met goed en gezond eten. Een kapsalon komt er ook in, zodat iedereen er mooi uit kan zien. Gratis voor mensen die niet kunnen betalen. En speelplekken voor kleine kinderen, een gamecentrum en een bibliotheek. En om dat kasteel heen worden prachtige vlinderstruiken geplant want er wordt ook gedroomd van veel meer natuur in de wijk en, en, … en er is geen gemaar!

Bij dromen blijft het niet. Er wordt hard nagedacht hoe dit allemaal werkelijkheid kan worden. De kinderen hebben hun ideeën voorgelegd aan Lefier. En pas nog kwamen er ‘belangrijke meneren’ naar de wensen luisteren want ook de gemeente Groningen is heel erg geïnteresseerd in de plannen van de kinderen voor wijkverbetering.

 Iliavana droomt met open ogen groots en meeslepend over de praktische uitvoering van het plan, over de plaats, de afmetingen en de bouw van het kasteel. Ze ziet mogelijkheden en kansen voor de toekomst.

Dromen durven doen: als je iets wil moet je in beweging komen. Dan kun je je dromen waar maken. Deze kinderen kunnen trots zijn op wat ze nu al teweeg hebben gebracht.

Project Kinderdromen – algemeen

Het project Kinderdromen richt zich op het vergroten van het perspectief van kinderen; daar waar het gaat over het verbeteren van hun wijk maar ook het bouwen aan hun eigen toekomst. Kinderen leren over mogelijkheden, over het heft in eigen hand nemen en hun weg in de wereld vinden. Belangrijk in de Wijkvernieuwing in Mooie Wijken is dat veel initiatieven voor en door kinderen zijn. Aan de hand van kinderen dromen alle bewoners mee en werken samen aan de totstandkoming van hun dromen voor een mooie leefbare wijk en een goede toekomst voor zichzelf. 

Kinderdromen is een initiatief van Het Pand, Floreshuis, UptoUs, Vrijdag en de gemeente Groningen. Steeds meer partners sluiten zich aan. Het project staat open voor iedereen die mee wil doen en zich aan wil sluiten! Neem gerust contact op via kinderdromen@mooiewijken.nl .

Jan van Het Pand: ‘In deze wijk leren kinderen dat er nooit iets kan, niks is mogelijk, geen kans. Nu gaan we die onmogelijkheden omdenken naar mogelijkheden. Daar zijn kinderen heel goed in!’

De foto’s zijn gemaakt door Caroline Penris.


Contact

Floresplein 19D
9715 HH Groningen

E: kinderdromen@mooiewijken.nl


gids