KINDERDROMEN DURVEN DOEN

Het project Kinderdromen richt zich op het vergroten van het perspectief van kinderen; daar waar het gaat over het verbeteren van hun wijk maar ook het bouwen aan hun eigen toekomst. Kinderen leren over mogelijkheden, over het heft in eigen hand nemen en hun weg in de wereld vinden. Belangrijk in de Wijkvernieuwing in Mooie Wijken is dat veel initiatieven voor en door kinderen zijn. Aan de hand van kinderen dromen alle bewoners mee en werken samen aan de totstandkoming van hun dromen voor een mooie leefbare wijk en een goede toekomst voor zichzelf. 

Kinderdromen is een initiatief van Het Pand, Floreshuis, UptoUs, Vrijdag en de gemeente Groningen. Steeds meer partners sluiten zich aan. Het project staat open voor iedereen die mee wil doen en zich aan wil sluiten! Neem gerust contact op via de mail.

Jan van Het Pand: ‘In deze wijk leren kinderen dat er nooit iets kan, niks is mogelijk, geen kans. Nu gaan we die onmogelijkheden omdenken naar mogelijkheden. Daar zijn kinderen heel goed in!’

Dromen met je ogen open

Ze hebben hun dromen laten vangen in de dromenmachine. Dromen voor zichzelf, familie of voor de wijk. Het mag en kan allemaal! De een droomt ervan profvoetballer te worden omdat je met het geld dat je daarmee verdient wel hele mooie en belangrijke dingen kunt doen voor andere mensen. De ander droomt van onsterfelijkheid. Alle dromen gaan over een betere toekomst voor iedereen. Betere huizen, meer natuur en meer leren op school.


logo
Contact
E: kinderdromen@mooiewijken.nl


Link naar website
gids