In liefdevolle herinnering aan een kleurrijk persoon

Op moederdag 14 mei 2023 is Christine Boonstra na een korte ziekteperiode overleden.

Zij was jarenlang actief als partner bij Stichting Talent in Actie, o.a in de Kringloopwinkel in de oude Hamrikschool, waar zij de winkel omtoverde tot een prachtige ontmoetingsplek, met vissen vogeltjes etc. Niet de verkoop was belangrijk, maar vooral de ontmoeting. 

Christine was een kleurrijk persoon met open armen, een knuffel en een luisterend oor voor iedereen. Haar gehandicapte dochter Lara (die nog bij ons thuis woonde) ging dan ook graag met ons mee naar Kringloopwinkel De Hoogte.

We waren toen ook bezig met een prachtig plan voor de school, maar plotseling werd deze verkocht en konden we hier niet verder.

Maar dan kende je Christine nog niet, ik noemde haar wel eens ‘De Bulldozer’, als ze iets in haar kop had, had ze het niet in haar …

Maar altijd met de intentie van betekenis te zijn voor de mensen die om welke reden dan ook buiten de boot vielen.

Dus kwam er een logisch vervolg en toverde ze het hofje aan de Almastraat 12 om van een grasveldje naar ‘De Geheime Tuin’ (FB – project de geheime tuin).

Met haar ervaringen in creëren opgedaan op o.a Ibiza, maar ook bij het co-creëren op festivals, zette ze ook hier haar schouders onder.

Met als resultaat een prachtig kleurrijk geheel wat een ‘Oase van rust’ werd. Met loopeendjes, kippen, konijnen, vissen, maar ook kleine winkeltjes met kleding, speelgoed, een yogaruimte, kruiden en moestuin. Zonnepanelen, permacultuur, uitlevering van producten van De Streekboer etc.

Activiteiten voor mensen uit de GGZ, bijeenkomsten van verschillende aard etc.

Kortom een mooi vormgegeven tuin en ruimte waar mensen tot zichzelf komen, met elkaar in gesprek kunnen gaan, samen actief kunnen zijn of een luisterend oor vinden of bieden.

Zoveel mensen die me verhalen vertellen over wat Christine voor hen betekent heeft die ik nog niet kende en waar ik dankbaar voor ben.

Voor mij blijft ze altijd in De Geheime Tuin voortleven en zullen we Christine’s Geheime Tuin voorzetten in de geest van Christine.

Ik hou van je Christine – liefs Conny