Hygiëne weggeefkast

Gezien de stijgende prijzen en energielasten denken we dat er veel wijkbewoners steeds slechter rond kunnen komen. We hebben nagedacht over hoe we ze kunnen helpen. Ons idee is om in Het Pand (wel achter slot en grendel) een hygiëne weggeefkast in te richten. Wijkbewoners kunnen dan op bepaalde tijden in overleg met Jan Waanders (of iemand anders die er op dat moment is en een sleutel heeft) artikelen uit de kast krijgen. Te denken valt aan shampoo/ wasmiddel/ tandpasta/ menstruatiemiddelen/luiers e.d.

Het is de bedoeling dat tijdens de huiswerkbegeleiding of zondag van 11.30 tot 12.00 uur mensen langs kunnen komen en dan naar behoefte producten krijgen. We zouden voor de inrichting en inhoud van de kast graag € 2.000 ontvangen. We willen ook vragen aan mensen die het wel kwijt kunnen spullen te brengen of te doneren.

Waarom is het een goed idee?
Het verbindt wijkbewoners en geeft de mogelijkheid een ander een beetje blij te maken
Heb je al buurtbewoners gevonden die achter je idee staan of met je mee doen? Zo ja, hoeveel?
ja circa 10 wijkbewoners
Wat wil je met je idee bereiken?
Mensen helpen die het zwaar hebben om rond te komen in de huidige tijd.
Draagt je idee bij aan (meerdere antwoorden mogelijk):
Heb je hulp nodig? Zo ja, wie of welke organisaties kunnen ondersteunen?
Nee, komt van bovengenoemde personen en via "Het Pand"
Wat doe je zelf in de uitvoering van jouw idee?
Bekendheid geven aan deze mogelijkheid via posters, Albert Hein, Floreshuis, Wij team of GoeieBuurt, zodat mensen weten dat het er is en de tijden waarop ze er gebruik van kunnen maken
Wat zijn de totale kosten?
2000 euro