Hulp bij Digitaal in de Wijk

Digitaal in de Wijk, onderdeel van DIG050, is sinds april 2021 gestart met open computer-inloop in De Hoogte (Cortinghhuis) en de Korrewegwijk (Het Floreshuis). Met Digitaal in de Wijk wil DIG050 de digitale wereld toegankelijk maken voor mensen die een afstand hebben tot het gebruik van computers, smartphone en internet. Het idee is uitgewerkt samen met WIJ-Korrewegwijk en beide genoemde buurthuizen.

Lees hier een reactie van een van onze bezoekers die ze graag wilde delen met de rest van de wijk:
“Ik heb via de witgoedregeling een laptop in mijn bezit gekregen. Maar ja, wat moest ik daar nou mee? Ik vernam dat in De Hoogte bij de Borgwal het project Digitaal in de Wijk was opgestart. Ik wilde graag meer digitale vaardigheden ontwikkelen zoals internetbankieren, een DigiD-account aanmaken en andere online zaken kunnen regelen. Maar ook dingen zoals foto’s van mijn telefoon op mijn laptop zetten en met YouTube een playlist maken en beluisteren.
Ik ben toen langsgegaan en gelijk met een van de medewerkers aan de slag gegaan. Dat beviel mij zo goed, dat ik nu bijna wekelijks langs kom en steeds weer iets nieuws leer.
Ik zou eenieder aanraden die vragen heeft met betrekking tot de digitale wereld eens langs te komen. Er zijn kundige medewerkers die u één op één begeleiden. Zij leggen de dingen op een duidelijk te begrijpen manier uit.”

Buurtbewoners kunnen zonder afspraak langskomen met al hun vragen. Er zijn tussen 13.00 uur en 16.00 uur vrijwilligers aanwezig om gratis ondersteuning te geven. Heb je vragen over je laptop, tablet of smartphone? Neem deze dan mee. Ook vragen over het regelen van online zaken zoals het aanvragen van DigiD of het Corona toegangsbewijs (QR-code) zijn welkom. Er zijn mapjes met workshops waarin kort en eenvoudig, met afbeeldingen, duidelijk wordt uitgelegd hoe te werken met o.a. de telefoon, Whatsapp, de laptop en inloggen met DigiD. Je kunt met begeleiding één op één maar ook individueel werken met deze mini workshops. Je mag gewoon met je eigen dingen op de computer of internet aan de slag. 

Op woensdag zijn we in Het Floreshuis en op de donderdag in het Cortinghhuis, bij BSV De Hoogte.