HET GROENHUIS

Het GroenHuis Korrewegwijk, de wijkwerkplek in de buurt waar het gaat om Groen én Doen. Het project bestaat sinds september 2019 en is sindsdien volop in ontwikkeling. Het bestaat uit onder andere een kringloopwinkel, reparatiecafé Fix ‘M, technische wijkwerkplek en uitleen van gereedschappen en de elektrische wijkbakfiets. Ook de buurtconciërge start vanuit het GroenHuis, die zich vanuit hier samen inzet voor een mooiere wijk.

Dagelijks komen er allerlei buurtbewoners langs. Soms alleen om even te kijken, maar veel willen ook graag aan de slag. Ideeën van wijkbewoners worden bij het GroenHuis al snel in de praktijk uitgevoerd. Van Zooi tot Mooi, dat dit is de leus. De kringloopwinkel wordt gevuld met artikelen uit de buurt, dus ook inbreng is welkom. Dat komt de wijk weer ten goede! Dat is tevens ons uitgangspunt; om een kringloop-effect binnen de wijk te versterken. Zo kun je in de technische ruimte aan slag, in ruil voor een rondje vuil prikken (of een vrije donatie). We gaan werken aan recycling en binnen onze moestuinen volgen we van zaadje tot maaltijd een ingrediënt. Een stukje educatie, zo denken we met zijn allen steeds groener!

Voor openingstijden, koffie-uurtjes of mogelijkheden tot (samen)werken kan de Facebook pagina in de gaten worden gehouden of contact met het telefoonnummer van het GroenHuis.


logo
Contact

Het GroenHuis
Madoerastraat 20
(buren van Het Pand en speeltuin DIB)
9715 HG Groningen


T: 050-5890881
E: hetgroenhuis@werkpro.nl


Link naar website
gids