GroenHuis geopend

Door Bernadette van Leeuwen

Zaterdag 21 mei was het dan eindelijk zover en vond de officiële opening van het GroenHuis plaats. Het weer werkte ook mee, een lekker zonnetje en wel veel wind, maar dat mocht de pret niet drukken.
Het terrein van het GroenHuis was vrolijk versierd en de sfeer uitgelaten, men had er zin in.

Hendrieke heette iedereen welkom en keek terug op de afgelopen 2,5 jaar. Die waren niet altijd gemakkelijk, want waar te beginnen in een lege loods? Gaandeweg kwamen steeds meer mensen een kijkje nemen en van het een kwam het ander. Er werd geverfd en geklust dat het een lieve lust was. Tot wat het in de loop van de tijd geworden is zoals het er nu bijstaat.

Koos was er vanaf het begin bij en aangezien hij in een rolstoel zit, ging hij aan de slag om het pand toegankelijk te maken voor mensen met een fysieke beperking. Hendrieke is er trots op wat er samen voor elkaar is gekregen. Het bonte aanbod van: kringloop winkel, uitleen bakfiets, zwerfvuil team, Fix en klus, samenkomst van buurt bewoners onder het genot van koffie of thee. Groot applaus voor iedereen die meehielp/helpt.

Wijkwethouder Carine Bloemhoff opende het officieel door het slaan van een spijker in een plank. Ook zij had alle lof voor dit project. Het voelde als een familiare gebeuren oftewel één grote familie. Een heel bijzonder project. Het feest kon beginnen. Er trad een band op, even lekker swingen voor jong en oud. De wijk ijscoboer deelde gratis ijsje uit. De kringloopwinkel was open en je kon stekjes ruilen en er waren hele lekkere hapjes. Jong en oud konden een vlinder/bijen hotel maken, het resultaat was erg leuk. Gezellig bijpraten, elkaar ontmoeten, kortom een zeer geslaagde dag.

Gelukkig hebben we de foto’s nog!

Wil je nog even nagenieten? Kijk dan naar de foto’s op de Facebookpagina van het GroenHuis en geniet van de beelden van het feestje!


Groene Weken (foto’s van Lefier)

De opening van het GroenHuis vond plaats tijdens de Groene Weken. Hieronder een impressie:

Madoerastraat 20
9715 HG Groningen

W: Het GroenHuis