Tutorials met maakideeën | VRIJDAG in de Buurt

VRIJDAG in de Buurt wil graag iets doen voor mensen die het leuk vinden om elkaar een creatief hart onder de riem te steken in een tijd waarin we weinig mensen zien. In het voorjaar ontwikkelden we daarom de actie Lieve Groet met Vleugels. Die was een groot succes en daarom pakken zij het in de decembermaand nóg grootser aan!

Hoe leuk zou het zijn als jij door je wijk loopt en betoverd wordt door glinsterende vensters met lampjes en een mooie boodschap? Of om verrast te worden met een kunstzinnige kerstkaart of een creatief kerstpakketje van iemand die je helemaal niet kent? We roepen iedereen op om voor elkaar aan de slag te gaan! Dat kun je alleen doen maar het kan ook samen. Bijvoorbeeld met je klas, je huisgenoten of de mensen die je begeleidt of verzorgt. 

Een aantal kunstenaars zijn gevraagd om tien online tutorials te maken. Inge Bakker, die je misschien wel kent van Theater Pannenkoek, gaat aan de slag met ideeën voor kerstkaarten en kerstvensters. Sietske Ketelaar van MAAKLab Gro geeft je tips om leuke kerstpakketten te maken en Stadsdichter Renee Luth helpt je een mooie poëtische boodschap te schrijven. Uitgangspunt is dat mensen het materiaal thuis voorhanden moeten hebben. 
 
LET OP! De opdrachten zijn ter inspiratie. Maar wil je iets anders maken, tekenen, schilderen of heb je bijvoorbeeld al een prachtig kunstwerk liggen dat je graag wilt opsturen dan is dat ook meer dan welkom!

Om de knutselwerken te maken is er een gratis tasje. In het pakketje zitten wat spulletjes om iets leuks voor je raam te maken. Er zit een beschrijving bij, maar hieronder zijn er filmpjes ter inspiratie!

Wanneer en waar op halen?

– Bij DIB/Het Pand
Dinsdag 15 tussen 14:30 – 16:00 uur

– Bij BSV de Hoogte/Cortinghuis
Dinsdag 15 14:30 – 16:00 uur

Tutorials met creatieve maakideeën

Tutorials VRIJDAG in de Buurt