Fruit in de wijk, gezond!

Het aanplanten van fruitbomen of fruitstruiken die per stuk aan een kind in de buurt (bewoner) gelieerd is. Bij het aangaan van de verbinding (kind-boom/struik) wordt het kind ook geleerd over de herkomst van het fruitsoort en de gezondheids-eigenschappen er van. Win-Win situatie denk ik dan. Daarnaast kunnen kinderen ook nog betrokken zijn bij de verzorging (snoeien) van de planten en het oogsten.

Waarom is het een goed idee?
In deze tijd is de gezondheidszorg nogal een punt. Wanneer je bewust leert zijn in wat je eet en drinkt, kan dat bijdragen tot een gezondere levensstijl wat weer effect heeft op de gezondheidszorg. Prevention is better than cure...
Heb je al buurtbewoners gevonden die achter je idee staan of met je mee doen? Zo ja, hoeveel?
De hele buurt natuurlijk!
Wat wil je met je idee bereiken?
Dat kinderen leren duurzaam om te gaan met belangrijke (natuurlijke-) voedingsbronnen en zo leren over de fruitsoorten en gezondheidseigenschappen. Dat ze bewust worden van wat de natuur heeft te bieden en dat fruit niet in de supermarkt groeit.
Draagt je idee bij aan (meerdere antwoorden mogelijk):
Heb je hulp nodig? Zo ja, wie of welke organisaties kunnen ondersteunen?
Een hovenier en iemand die de coördinatie op zich kan nemen. Misschien is een boswachter/fruitteler ook een goed idee om te komen vertellen over de positieve eigenschappen van de fruitsoorten.
Wat doe je zelf in de uitvoering van jouw idee?
Folders, langs de deuren gaan...social media?
Wat zijn de totale kosten?
Dit kan ik pas inschatten wanneer ik de kosten voor de planten heb gezien en de hoeveelheid (planten) er van weet.