Even voorstellen: nieuwe opbouwwerker Marit Schippers

Mijn naam is Marit Schippers, ik werk sinds eind april als extra buurtopbouwwerker bij WIJ Korrewegwijk, waar ook De Hoogte en De Indische Buurten onder vallen. Als opbouwwerker ondersteun ik groepen bewoners die iets willen of missen in hun straat of buurt. Hierbij betrek ik (maatschappelijke) organisaties en instellingen die iets kunnen betekenen om zo samen wensen van bewoners tot uitvoering te brengen. 

Het kan bijvoorbeeld gaan om een buurtactiviteit of buurtvoorziening, burenhulp of meer groen in de straat. Maar ook wensen op het gebied van wonen, financiën, sociale contacten, gezondheid, werk en vrijetijd. Uitgangspunt is altijd samenwerking en dat het nuttig is voor groepen bewoners. 

Heb jij een idee voor je straat of buurt? Wil je iets of mis je iets? Zoek dan een aantal bewoners die met je mee willen doen en ga samen aan de slag! Ik denk graag met jullie mee en waar nodig zorg ik voor passende ondersteuning.

Ik ben bereikbaar via de telefoon, app of mail. Daarnaast ben ik de verschillende buurten nog aan het ontdekken, dus je kunt me ook met regelmaat op straat tegenkomen. Herken je me? Trek me dan aan mijn mouw, bij wijze van spreken dan 😉 ik wil graag kennismaken.

Door de Coronacrisis zijn veel activiteiten in de wijk stil komen te liggen waardoor ik mijn inwerkperiode even anders verliep dan normaal. De afgelopen weken heb ik dan ook gedaan wat nog wél kon, zoals; rondjes door de wijk lopen met Josephine Hoeksema (wijkwerker), met bewoners kennis maken die ik op straat tegen kwam, op bezoek gaan bij het Groenhuis, kennismaken met collega’s en de Gemeente. Hopelijk verbetert de situatie rondom de Coronacrisis steeds meer waardoor ook de activiteiten in de verschillende wijken zoveel mogelijk weer opgestart kunnen worden.

En dan nog even kort iets over mezelf. Buiten mijn werk ligt de focus op mijn gezin; mijn man, dochter van 3 jaar en zoon van 4 maanden. Daarnaast zoek ik graag de gezelligheid op met vrienden en familie. Door de Coronacrisis organiseren we dit nu geregeld via beeldbellen of ontmoeten we elkaar buiten. Ter ontspanning lees ik graag en doe ik aan poweryoga en mountainbiken.

Tot ziens en met vriendelijke groet, 

Marit Schippers

Marit Schippers
Opbouwwerker WIJ Korrewegwijk
T: 06 50429515
E: marit.schippers@wij.groningen.nl