Een lieve groet met vleugels 

VRIJDAG in de Buurt werkt met cultuurcoaches in de wijken en dorpen van de gemeente Groningen. Omdat ze nu niet fysiek in de buurt kunnen werken, brengen ze cultuur naar de mensen thuis!

 Dat doen ze onder andere met de actie Een lieve groet met vleugels. Veel ouderen in de wijk wonen alleen of mogen geen bezoek ontvangen. Speciaal voor hen bedacht VRIJDAG het plan om kinderen uit de wijk iedere week mooie kaarten voor de ouderen te laten maken. Zij krijgen daarvoor aan het begin van de week (via hun school of kinderopvang of via de website van VRIJDAG in de Buurt) een leuke instructievideo waarmee ze aan de slag kunnen. Hun kaart kunnen ze inleveren op een speciaal inleverpunt in de wijk, vóór vrijdag 17.30 uur. Daar blijven de kaarten dan een heel weekend liggen in verband met besmettingsgevaar. Na het weekend deelt VRIJDAG de kaarten aan de ouderen uit. 

Magda Rozenveld is cultuurcoach van De Hoogte en Korrewegwijk en is op zoek naar scholen, kinderopvangorganisaties, ouderenorganisaties en andere mensen uit de Korrewegwijk en De Hoogte om iedere week Een lieve groet met vleugels uit te kunnen delen aan ouderen in de wijk. Want alleen zijn doen we samen! 

Wil jij meedoen? Kijk voor meer informatie en contactgegevens op www.bijvrijdag.nl/indebuurt