Doorgeefkast

Voor de Petrus Hendrikszstraat willen we graag een nieuwe doorgeefkast. De huidige kast is een positief initiatief van een aantal buren geweest. Er word heel veel gebruik van gemaakt en naast het doorgeven van 2e hands spullen worden er ook dingen aangeboden als houdbaar eten of maandverband, tampons voor de minima. Via marktplaats konden we een gratis kast vinden. Deze is opgeknapt en geverfd en is sinds een paar maanden een groot succes in de Professorenbuurt. Maar helaas is deze toch te oud en te slecht om nog lang te gebruiken. We zouden graag een degelijke, weersbestendige kast willen. Mogelijk ontworpen en gebouwd door het Wijkhuis of een andere buurtinstelling of gemeente die ons hierbij kan helpen.

Waarom is het een goed idee?
De kast trekt heel veel mensen aan en er word ook goed om de kast gedacht, qua onderhoud en te zorgen dat het geen dumpplek is. Op de fb pagina van onze straat word er regelmatig iets over geplaatst en zo worden ook andere dingen gedeeld zoals planten of meer waardevolle spullen om iemand anders gelukkig mee te maken.
Heb je al buurtbewoners gevonden die achter je idee staan of met je mee doen? Zo ja, hoeveel?
Er zijn veel buren blij mee met deze kast en omliggende straten ook, ik vermoed wel 40 of 50 personen
Wat wil je met je idee bereiken?
Meer cohesie voor de buurt en meer interactie op straat. En het hergebruiken van spullen in plaats van weggooien bij het grofvuil
Draagt je idee bij aan (meerdere antwoorden mogelijk):
Heb je hulp nodig? Zo ja, wie of welke organisaties kunnen ondersteunen?
Wij zouden graag financieel hulp willen bij een weersbestendige kast, met bijvoorbeeld ook een overkapping. En daarnaast bij het bouwen ervan, in wat voor ruimte of atelier oid kan zoiets gebouwd worden.
Wat doe je zelf in de uitvoering van jouw idee?
Er zijn best een aantal mensen bereid hierbij te helpen. Tot nu toe deden we dat ook bij buren met een tuin waar de tuin in opslag stond en later bij andere buren om de kast op te knappen en te verven. Maar het is toch altijd roeien met de riemen die je hebt en uiteindelijk bleek deze kast meer aandacht nodig te hebben dan gedacht en begint ie nu al in verval te raken. Lefier heeft ons goed geholpen met de plek te bestraten en naast een blinde muur van een buurman te plaatsen.
Wat zijn de totale kosten?
max 500 euro denk ik