DIGITAAL IN DE WIJK

Digitaal in de wijk is een project van stichting DIG050 om de digitale wereld toegankelijker te maken zodat iedereen mee kan blijven doen. Heb je vragen over je computer, laptop, smartphone of  internet loop dan bij ons binnen. Het is gratis en de koffie en thee staan klaar. Onze vrijwilligers Mark Smit, Jan Tiemen Medema en Jaap Kooistra helpen je.

Ons doel is om de mensen zoveel mogelijk digitaal zelfredzaam te maken. Je kunt bij ons ook individueel of met begeleiding simpele workshops doen. Zoals: hoe zet ik foto’s vanaf mijn telefoon op mijn pc of laptop? O: hoe vraag ik een DigiD aan? 

De mensen die met zeer uiteenlopende vragen bij ons komen, zijn vaak erg blij met onze hulp en komen vaak ook weer terug wanneer ze andere vragen hebben. Het geeft  ons veel voldoening om te zien dat men zich geholpen voelt. Daar doen we het voor!

Heb je hulp nodig op digitaal gebied? Of heb je thuis geen internet of geen pc, dan kun je bij ons ook zelfstandig op de pc werken. Kom gerust eens langs.

Wie zijn wij?

Jaap Kooistra (foto links)

Ik werk al een aantal jaren bij stichting DIG050. Ik ben begonnen in buurtcentrum De Stroming in de Rivierenbuurt. Daar begeleid ik ook mensen op digitaal gebied. Ik vind het leuk om met mensen te werken en hen te helpen digitale vaardigheden op te doen. Mensen komen met allerlei vragen bij me en ik weet natuurlijk ook niet altijd het antwoord. Dan ga we samen op zoek op het internet. Op die manier leer ik ook weer iets wat ik dan weer aan anderen door kan geven.

Jan Tiemen Medema (foto midden)

Sinds kort help ik mee bij Digitaal in de Wijk. Zowel in BSV de Hoogte als in Het Floreshuis. Ik woon in de Oosterparkwijk, samen met mijn zoon. Mijn hobby’s zijn computers, fotografie, knutselen en lezen. Vroeger werkte ik in de IT. Ik weet dus wel iets van computers. En ik vind het leuk om anderen te helpen. Dus heeft u vragen over computers en alles daar omheen, kom dan gerust langs.

Mark Smit (foto rechts)

Ik heb in het  basisonderwijs gewerkt waar ik zowel kinderen als leerkrachten ondersteunde in het gebruik van computers, maar ook andere digitale middelen. Daarna ben ik bij  stichting DIG050 gekomen. Toen ik gevraagd werd voor Digitaal in de wijk hoefde ik daar niet over na te denken; dit is wat al heel lang wilde. Ik vind het heel erg leuk als ik mensen kan helpen met iets wat  voor mij  relatief eenvoudig is, en iemand daarmee erg geholpen is of er  zelfs voor iemand een hele nieuwe wereld open gaat. Als iemand dan weer met een goed gevoel naar huis gaat, vind ik dat geweldig.

Lijkt het je leuk om mede-wijkbewoners te helpen met digitale vaardigheden en zo hun digitale
wereld groter te maken?

  • Heb jij Basiskennis van computer/laptop, internet, smartphone, tablet?
  • Kan je op een rustige en begrijpelijke manier kennis overdragen?
  • Ben je minimaal 3 tot 9 uur per week inzetbaar?

Klik hieronder op de button om naar onze website te gaan, ga naar de vacature en meld je bij ons aan.


logo
Contact

Donderdagmiddag
13.00 tot 16.00 uur
BSV de Hoogte (Borgwal 88)

Woensdag en vrijdag
13.00 tot 16.00 uur
Het Floreshuis (Floresplein 19)


E: info@digitaalindewijk.nl


Link naar website
gids