Design sprint week

Afgelopen week vond de design sprint week plaats in Groningen. Het was een week waarbij creatievelingen werden gemixt met ambtenaren en diversiteitsdenkers. In verschillende groepjes dachten zij na over de genereuze/inclusieve stad. Drie plekken waren uitgekozen waar de groepen zich in die week mee bezig hielden: het stadspark, het Aa kerkhof en het gebied rondom de Medanstraat (de Gordel van Smaragd).

Tijdens deze intense week moesten de groepjes binnen een korte tijd met elkaar tot vernieuwende ideeën komen. Iedere groep had zijn eigen opgave. Zo moest de groep die zich bezighield met de Gordel van Smaragd kijken naar een kindvriendelijke(re) openbare ruimte.

Aan het einde van de week konden een aantal inwoners en andere betrokkenen in de Der Aa kerk bekijken wat de uitkomsten waren van de design sprint.

Voor de Gordel van Smaragd bedachten ze twee dingen. Ten eerste was er een zintuigelijke ervaring om bewoners meer na te laten denken over hun eigen rol in hun buurt. Ten tweede dachten ze na over een verbinding tussen de Medanstraat en het Molukkenplantsoen waarbij de focus lag op het creëren van een veilige oversteekplaats gezamenlijk met de kinderen uit de wijk. De designers van de groepjes gaan nadenken over het vervolg van de uitkomsten, het smaakt zeker naar meer!