De kracht van De Korremarkt

In november is het alweer vijf jaar geleden. In het splinternieuwe Floreshuis werd de G100 gehouden. Een bijeenkomst waarbij honderd bewoners van de Korrewegwijk in brainstormgroepjes ideeën bedachten over hoe we de wijk socialer, groener en veiliger zou kunnen worden. Een van de ideëen…Een eigen wijkmarkt!

Een aantal bewoners ging aan de slag en na anderhalf jaar was het zover: De Korremarkt was geboren….En de Korremarkt is er nog steeds. De markt staat voor gezelligheid, mensen verbinden en de kracht van bewonersparticipatie, want jouw buurtgenoten hebben dit voor elkaar gekregen!

Wél maken we, ons als initiatiefnemers, soms zorgen over de aanloop. Er mogen zeker nog meer wijkbewoners boodschappen komen doen op de vaste woensdagmiddag, want de marktkramen hebben wel klanten nodig om hun visjes, kibbeling, groente, fruit, kaas, verse karnemelk en eitjes te verkopen! 

De markt heeft ook behoefte aan een extra vaste kraam. Maar welke? Wat zou jij willen? Brood, poelier, noten…? Laat het weten via korremarkt@gmail.com

Uniek aan ‘onze wijkmarkt’ is de Buurtkraam. Elke bewoner kan deze kraam een woensdagmiddagje bemannen om zijn of haar product te verkopen; honing, tweedehandsspulletjes, kinderkleding, sieraden of smakelijke hapjes…wat je maar wilt.

JA, ik wil in de Buurtkraam staan!

Om je aan te melden of informatie op te vragen kun je een mailtje sturen naar korremarkt@gmail.com.

Op de Facebookpagina is iedere dinsdag het laatste nieuws te lezen.

Geef je voorkeur door voor een nieuwe vaste kraam op de Korremarkt, dan gaan wij op zoek!