DE HUISKAMER

Gezelligheid en hulp bij opvoeden

Je bent welkom bij ons in De Huiskamer. Dé plek in de Korrewegwijk en De Hoogte waar je andere ouders ontmoet. Dat is fijn, want opvoeden hoef je niet alleen te doen.

Tijdens de ochtenden in De Huiskamer drinken ouders samen koffie. Ze praten over alles wat te maken heeft met het opvoeden en opgroeien van kinderen. Iedereen is welkom en verschillende culturen ontmoeten elkaar. Overal zijn de opvoedingsvragen hetzelfde: ‘mijn kind luistert niet’, ‘hoe leer ik mijn kind gezond eten?’, ‘hoeveel zakgeld geef ik mijn kind?’ of ‘doe ik het wel goed als ouder?’

Ouders kunnen in De Huiskamer ervaringen uitwisselen en elkaar tips geven. Ook als je iets moeilijk vindt, kun je het hier vertellen. De sfeer in De Huiskamer is open en prettig. Kinderen die nog niet naar school gaan kunnen lekker spelen in onze gezellige huiskamer. 

Ook voor vragen over bijvoorbeeld Leergeld, de Stadjerspas en het aanvragen van kinderopvang, kun je bij De Huiskamer binnenlopen. Je wordt geholpen door mensen van WIJ of GoeieBuurt of door een van de gastvrouwen. 

Activiteiten

Je bent van harte welkom bij onze bijeenkomsten over opvoeden en opgroeien en andere activiteiten. Denk hierbij aan het voorlezen op woensdag, een uitstapje naar de bibliotheek of een bijeenkomst over baby- en kindergebaren. 

Onze activiteiten vind je in de agenda. Wil je ook het laatste nieuws krijgen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Stuur een mail naar huiskamer@mooiewijken.nl.

Ruilwinkel

In De Huiskamer is een ruilwinkel voor kinder- en dameskleding. Je kunt er kledingstukken ruilen, inbrengen of kopen voor een klein bedrag. 


Contact

Tamara Staring / 06 – 215 048 91
Nella van der aa / 06 – 468 559 11

Adres
Het Floreshuis
naast het consultatiebureau op de begane grond
Floresplein 19
9715 HH  Groningen

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag  (behalve woensdag)
8.30 – 11.30 uur


E: huiskamer@mooiewijken.nl

gids