Buurtconciërge

Ik ben Jart Hoekstra, 35 jaar, geboren en getogen Groninger en trotse vader van onze zoon Merijn die onlangs 2 jaar is geworden.

Voorheen werkte ik als leidinggevende op misschien wel het drukste stukje van Groningen namelijk de fietsenstalling van het station, waar we repareerden, mensen hun fietsen konden stallen en wij de OV-fietsen in beheer en onderhoud hadden. Daarnaast heb ik een aantal bedrijven gehad in verschillende branches zoals detailhandel en horeca.

Zoals ik al eerder aangaf een bijzondere tijd om te starten met een nieuwe baan maar ook een moment met kansen om iets te betekenen voor de mensen. Ik heb voor deze baan gekozen omdat ik denk dat ik een steentje bij kan dragen in het verbeteren van Mooie Wijken en het welzijn van de bewoners. Graag doe ik iets positiefs voor de samenleving en dit is een fantastische kans om dit als mijn werk te mogen doen.
De afgelopen tijd stond voor mij in het teken van ‘wat zou ik kunnen betekenen voor de mensen die het nodig hebben, maar toch zorgen dat we zoveel mogelijk corona vrij te blijven’.


Dit stukje gaat over mij, maar mijn gevoel zegt dat er echt veel meer mensen zijn die willen helpen maar misschien niet helemaal weten hoe. Daarnaast zullen er hulpvragen zijn in de wijken. Ik zou deze twee graag willen verbinden en zorgen dat we op zo’n goed mogelijke manier door deze tijd heen komen. Mocht je hulp nodig hebben, hulp willen aanbieden of gewoon even willen bellen, whatsappen of e-mailen kunnen jullie mij op de gegevens die hiernaast staan (onder informatie)

Foto’s: Adbel Salmi heeft een zogenoemde basisbaan , een initiatief van de gemeente Groningen om mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt te helpen aan een baan. Abdel is een soort buurtconciërge van de Korrewegwijk, Indische Buurt en De Hoogte.

Foto’s: Kees van de Veen